ΠΑΣΟΚ για υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ: Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης να πάρουν ξεκάθαρη θέση

«Βλαπτική για τη χώρα η συνωμοσία της σιωπής»
Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 19:24
UPD:19:25
SOOC/Alexandros Michailidis

«Το τραγικό δίδυμο έλλειμμα του 2009, δημοσιονομικό και ανταγωνιστικότητας, σε συνδυασμό με την υπερδιόγκωση του χρέους απέκλεισε την Ελλάδα από τις αγορές και άνοιξε το δρόμο για τα μνημόνια», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

A- A A+

Να πάρουν ξεκάθαρη θέση στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ καλεί το ΠΑΣΟΚ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, στον απόηχο της άσκησης αναίρεσης της απαλλαγής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

«Το τραγικό δίδυμο έλλειμμα του 2009, δημοσιονομικό και ανταγωνιστικότητας, σε συνδυασμό με την υπερδιόγκωση του χρέους απέκλεισε την Ελλάδα από τις αγορές και άνοιξε το δρόμο για τα μνημόνια», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

Όπως συμπληρώνει, «δεν πρόκειται για ισχυρισμό με πολιτική, και πολύ περισσότερο κομματική, σκοπιμότητα πρόκειται για τους αριθμούς που αποτυπώνουν την  πραγματικότητα. Δεν πρόκειται για ένα ζήτημα που είναι μόνο εσωτερική  μας υπόθεση, γιατί αφορά τους όρους που διέπουν τη σχέση της χώρας με αυτούς που ανέλαβαν την δανειοδότηση της, δηλαδή τη στήριξη της μετά τον αποκλεισμό της από τις αγορές. Δεν πρόκειται πολύ περισσότερο για αυθαίρετους υπολογισμούς που υπόκεινται σε υποκειμενική κρίση γιατί τα στατιστικά στοιχεία προσεγγίζονται, εξάγονται και ελέγχονται με βάση κανόνες που ισχύουν για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι, «με αυτά τα δεδομένα, είναι ξεκάθαρο ότι η δικαστική διαιώνιση της υπόθεσης “Γεωργίου- ΕΛΣΤΑΤ” δεν συμβάλλει κατά καμία έννοια στο δημόσιο συμφέρον, τουναντίον μπορεί να το πλήξει, έστω και μη ηθελημένα, αλλά πάντως καίρια».

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, «οι μόνοι που ενδιαφέρονται να συντηρείται η δήθεν υπόθεση σε εκκρεμότητα, είναι οι υπεύθυνοι του εκτροχιασμού του 2009 καθώς και αυτοί που έχτισαν καριέρες υιοθετώντας και τροφοδοτώντας τις θεωρίες συνωμοσίας».

Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι «οι θεωρίες της συνωμοσίας δηλητηρίασαν την ελληνική κοινωνία δημιουργώντας ένα στερεότυπο ασύλληπτου μεγέθους που καθηλώνει τη χώρα διαιωνίζοντας την επιτροπεία και επιδεινώνοντας διαρκώς τους όρους της». Προσθέτει επίσης ότι «το πρόβλημα είναι βαθιά πολιτικό και κατ’ επέκταση κοινωνικό και έτσι πρέπει να λυθεί».

«Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση, η συνωμοσία της σιωπής μπορεί πρόσκαιρα να τους εξυπηρετεί είναι όμως εξόχως βλαπτική για τη χώρα και τους πολίτες της», συνεχίζει η Χαριλάου Τρικούπη και σημειώνει ότι η πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά για μια και μόνη εξεταστική επιτροπή για όλα τα μνημόνια «δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί και να στηριχθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις». 

«Αυτός είναι ο πλέον ισχυρός συμβολισμός ότι το πολιτικό σύστημα αλλάζει και βάζει το λαό και την πατρίδα πάνω από οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον. Μια τέτοια εξέλιξη δημιουργεί σοβαρές προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση και φυσικά μεταξύ των άλλων βάζει τέλος και σε  ανούσιες και ανύπαρκτες υποθέσεις όπως αυτή με τα στατιστικά στοιχεία. Η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ και η κρυφή χαρά μεγάλου μέρους της Νέας Δημοκρατίας δεν αρμόζουν σε κανέναν και δεν είναι συμπεριφορές που αξίζουν οι θυσίες του ελληνικού λαού», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή