Στην Κω ειδικοί λιμενολόγοι για να εκτιμήσουν τις ζημιές στο λιμάνι

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 09:48
UPD:10:54
INTIME NEWS/Aegean news.gr
A- A A+

Πολύ μεγάλο είναι το πρόβλημα στο λιμάνι της Κω, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που έπληξε το νησί, ενώ υπάρχουν ζημιές υπάρχουν σε όλο το παραλιακό μέτωπο, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός ενημέρωσε ότι το μεσημέρι θα φθάσουν στο νησί ειδικοί λιμενολόγοι της Διεύθυνσης Λιμενικών Έργων του υπουργείου Υποδομών, για να εκτιμήσουν τις ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο, επειδή το νησί δεν έχει δεύτερο λιμάνι, να χρησιμοποιηθούν φερι μποουτ, προκειμένου να μεταφέρουν επιβάτες και αυτοκίνητα, από και προς την Κω, σε λιμάνια γειτονικών νησιών που είναι προσεγγίσιμα από τα μεγάλα πλοία.

Όπως ανέφερε παράλληλα ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, δύτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν κατάδυση στο λιμάνι προκειμένου από τους αρμόδιους μηχανικούς να υπάρξει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι από την πρώτη εικόνα το κρηπίδωμα φαίνεται να είναι εντάξει παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλος μέρος του λιμανιού έχει υποστεί καθίζηση. «Στην περίπτωση που το κρηπίδωμα είναι εντάξει θα εξετάσουμε την κατασκευή μίας ράμπας προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν τα πλοία της ακτοπλοΐας» ανέφερε.

Σημειώνεται ότι λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν δεν προσέγγισαν το λιμάνι του νησιού το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue star 2» και το «Βlue star paros».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή