Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου: Κάθε λεπτό που περνά δείχνει ότι η Κως επιστρέφει σε ομαλούς ρυθμούς

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 13:17
UPD:13:22
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Το πρώτο φως της ημέρας έδειξε ότι η Κως άντεξε, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος βρίσκεται στο νησί της Κω, συντονίζοντας τις προσπάθειες επούλωσης των πληγών που προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση.

«Από εδώ και πέρα, κάθε λεπτό που περνά δείχνει ότι το νησί επιστρέφει στους ομαλούς ρυθμούς του χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα» πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος, «το δυσάρεστο είναι ότι είχαμε το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων (πρόκειται για 22χρονο Σουηδό και 30χρονο Τούρκο που είχαν έρθει για διακοπές στο νησί) και τον τραυματισμό πέντε άλλων επισκεπτών».

Τα προβλήματα σε ό,τι αφορά τις υποδομές εντοπίζονται στο λιμάνι της Κω και αναμένεται πολύ σύντομα να υπάρξουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, έτσι ώστε να γίνει ξανά λειτουργικό και να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι συγκοινωνίες, συμπλήρωσε.

Παράλληλα, σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος επισήμανε ότι «απαιτείται η ψυχραιμία όλων και η αποτελεσματική κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για να επουλώσουμε τις πληγές που άφησε η επέλαση του εγκέλαδου στην Κω». Όπως είπε, ήδη συνεργεία μηχανικών έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους για την καταλληλότητα των κτηρίων και για τον καθαρισμό των δρόμων.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή