Φ. Γεννηματά: Ο κύκλος της κυβέρνησης κλείνει, διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 15:50
UPD:17:50
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

«Ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης κλείνει. Εμείς διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Οι συσχετισμοί αλλάζουν, σήμερα στην κοινωνία, αύριο θα αλλάξουν και στη Βουλή. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει όλοι μαζί να κερδίσουμε».

Αυτό τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συπαράταξης Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι «μέσα στο επόμενο διάστημα είναι αναγκαίο να προχωρήσουν όλες οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα, για τη δημιουργία του ενιαίου φορέα της παράταξης».

Κατά την ομιλία της στην 1η Συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να είναι σε πλήρη ετοιμότητα έως το τέλος του έτους.

«Είναι η μεγάλη ευκαιρία για να ξαναγίνει η Κεντροαριστερά πρωταγωνιστής στο πολιτικό μας σύστημα, πρωταγωνιστής για τη νέα πορεία της Ελλάδας και της επιστροφής της στην ευρωπαϊκή κανονικότητα. Ελπίζοντας ότι σε αυτή τη μάχη θα είναι όλοι παρόντες, ότι η ιστορία δεν θα γράψει το "πλην Λακεδαιμονίων". Εμείς προχωρούμε» πρόσθεσε.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας πως μετά τη δεύτερη αξιολόγηση, δυστυχώς η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για την πορεία της χώρας συνεχίζονται. Όπως ανέφερε, η έκθεση του ΔΝΤ εντείνει την ανησυχία μας για την προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Το νέο "αφήγημα" της κυβέρνησης, που επιχειρείται να ενισχυθεί με την δοκιμαστική έξοδο στις αγορές δείχνει εκτός πραγματικότητας, πρόσθεσε.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι η κυβέρνηση «περηφανεύεται, αλλά η αλήθεια είναι πικρή»: «Χάσαμε σχεδόν τρία χρόνια για να γυρίσουμε πίσω και από το 2014. Στο μεταξύ χάθηκαν από την οικονομία μας 100 δισ. και φορτώθηκαν οι Έλληνες πολίτες με μέτρα λιτότητας 13 δισ. ευρώ, χωρίς να έχουμε πάρει καμία συγκεκριμένη δέσμευση για το χρέος, ενώ επιβαρυνθήκαμε με τη δέσμευση για δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα».

«Μετά τους κομπασμούς της κυβέρνησης στο πρόσφατο Εurogroup, αποδεικνύεται πως τα προβλήματα είναι εδώ. Και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ; Αγρόν αγοράζει, πολώνει και διχάζει. Αδύναμη, άβουλη χωρίς σχέδιο και όμηρος της τυχοδιωκτικής πολιτικής της, προσπαθεί απλά να κερδίσει πολιτικό χρόνο, να παρατείνει πάση θυσία την παραμονή της στην εξουσία» συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά.

Η κ. Γεννημάτα κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι διολισθαίνει σε καθεστωτικές λογικές και πρακτικές, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας.

Έκανε λόγο για την δημιουργία και συντήρηση από την κυβέρνηση «όχι απλά ενός κράτους "ημετέρων" αλλά ενός "ημέτερου" κράτους», για την επιχείρηση ελέγχου και κατασυκοφάντησης της Δικαιοσύνης και για χρησιμοποίηση των εξεταστικών επιτροπών ως μέσου σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων.

«Ενώ καλύπτονται απόλυτα οι παράνομες πράξεις κυβερνητικών στελεχών από την κυβερνητική πλειοψηφία» πρόσθεσε, επιμένοντας στην ανάγκη παρέμβασης του εισαγγελέα και διερεύνησης και από τη Βουλή των λεγομένων Βαρουφάκη και Λαφαζάνη καθώς «και στις δύο περιπτώσεις έχουμε προπαρασκευαστικές ενέργειες για έξοδο από ευρώ». «Με το σχέδιο Βαρουφάκη θα μας έδιωχναν από την ευρωζώνη, θα μας εκπαραθύρωναν, με το σχέδιο Λαφαζάνη θα φεύγαμε εκουσίως. Και τα δύο σχέδια έγιναν με ανάθεση του κ. Τσίπρα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή