Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατά Μητσοτάκη για «τυφλές απολύσεις»

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017 14:37
UPD:14:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
A- A A+

Στην αντεπίθεση πέρασε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης μετά τα πυρά που δέχθηκε η κυβέρνηση από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την άρνηση των δημοσίων υπαλλήλων να συμμετάσχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης. 

Σε σχετική ανακοίνωση τόνισε ότι προωθεί «μια ολιστική αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης με σύμμαχο το ανθρώπινο δυναμικό της και με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη».

«Mπροστά στις κυοφορούμενες αλλαγές και ελλείψει –προφανώς– άλλων αντιπολιτευτικών επιχειρημάτων εν μέσω θέρους, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχείρησε σήμερα να περιγράψει τις ημέρες του στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατά το δοκούν, αφήνοντας εντέχνως στη λήθη τις τυφλές απολύσεις, την καρατόμηση στελεχών της δημόσιας διοίκησης με υψηλά τυπικά προσόντα, τη διαθεσιμότητα και άλλους ευφάνταστους τρόπους δημιουργίας δεξαμενών ακαριαίων απολύσεων, με τελικό αποτέλεσμα τη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, τα έργα και οι ημέρες του στη Δημόσια Διοίκηση είναι νωπά», συμπλήρωσε.

Το υπουργείο απάντησε και στις κατηγορίες του κ. Μητσοτάκη ότι η μη αξιολόγηση είναι απόρροια του προηγούμενου «απόλυτου λαϊκισμού» του ΣΥΡΙΖΑ. «Όσο για τον λαϊκισμό, ας ανατρέξει στις ανακοινώσεις της συνδικαλιστικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία καλώντας τους δημοσίους υπαλλήλους σε αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης τούς παραδίδει βορά στη νεοφιλελεύθερη ατζέντα και τον κοινωνικό αυτοματισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη σημείωσε ότι «η σιωπή του κ. Μητσοτάκη απέναντι στο προσκλητήριο αποχής της συνδικαλιστικής του παράταξης από την αξιολόγηση συνιστά ενοχή» και τον κάλεσε να μην ψάχνει αλλού για «λαϊκιστές» και «δυνάμεις της αδράνειας».

«Η αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης θα γίνει πράξη, όπως και η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς δεν στοχεύει σε απολύσεις, όπως ίσως εκείνος θα επιθυμούσε, αλλά στη βελτίωση των δημοσίων υπαλλήλων, την επαγγελματική τους αναβάθμιση, την αξιοποίηση των κατάλληλων υπαλλήλων στις κατάλληλες θέσεις με τελικό στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ο ίδιος έχει ήδη καταγραφεί οριστικά στην ιστορία ως ο πλέον αποτυχημένος υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης με μοναδικό "μεταρρυθμιστικό" επίτευγμα τις απολύσεις καθαριστριών, σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή