Οργιαστικές εικόνες ζωής από διαφορετικές εκφάνσεις της φύσης

Έκθεση του διεθνή Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Κόττη, στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 10:45
A- A A+

Σαν ένας εικαστικός ύμνος στη χαρά, η οποία βρίσκεται στα μικρά, τα απλά, τα ανθρώπινα, η έκθεση του διεθνή Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Κόττη εγκαινιάζεται, παρουσία του καλλιτέχνη, στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts, στις Σπέτσες, στις 26 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, και θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή του την έκθεση βιωματικής ζωγραφικής, ο καλλιτέχνης, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Παρίσι εδώ και πολλές δεκαετίες, παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο εικαστικό περιβάλλον, με έργα που υποδηλώνουν τη ζωή, τον καρπό, την ανθοφορία, μέσα από οργιαστικές εικόνες ζωής από διαφορετικές εκφάνσεις της φύσης που βρίσκεται σε φάση αναγέννησης.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή σειρά έργων ονειρικού χαρακτήρα, μια χρωματιστή απόδραση από την πραγματικότητα, όπου οι άνθρωποι μοιάζουν εντελώς ανάλαφροι κι ευτυχισμένοι και βρίσκονται σε αρμονική συνύπαρξη με τη φύση, η οποία περιλούζει με τα άνθη της κάθε εικόνα. Τα ποδήλατα είναι έτοιμα για βόλτα, ενώ τα φορτηγά κουβαλούν φορτία χαράς.

«Η τέχνη πρέπει να είναι υπερβατική. Να δίνει διέξοδο»

«Πρόκειται για μια ζωγραφική καθαρά βιωματική» εξηγεί ο ίδιος ο Γιάννης Κόττης και δηλώνει πολύ ευχαριστημένος από τις χρωματικές ατμόσφαιρες της νέας του δουλειάς. «Ανεξάντλητη πηγή έμπνευσής μου είναι οι εικόνες, που έχουν χαραχτεί στη μνήμη μου από τότε που ήμουν παιδί και μεγάλωνα στην Κορινθία. Τα δέντρα, οι πορτοκαλιές, οι λεμονιές, οι ροδιές, οι αμυγδαλιές ήταν ολάνθιστες και, στη συνέχεια, γεμάτες καρπούς. Αυτές οι μνήμες καρποφόρησαν αργότερα μέσα μου και πέρασαν στη ζωγραφική μου. Όλα τα θέματα αυτής της ενότητας είναι καλοκαιρινά, χαρούμενα. Το σύνολο αυτής της δουλειάς αποπνέει αισιοδοξία, ζωή.»

Μιλώντας για το ύφος της δουλειάς του, επισημαίνει: «Στόχος μου δεν είναι να αντιγράψω τη δύσκολη καθημερινότητα που ζούμε. Πιστεύω ότι ο ζωγράφος δεν είναι ιστορικός, ούτε δημοσιογράφος, για να αποδίδει την πραγματικότητα. Τι θα ωφελήσει, αν αναπαράγω και στη ζωγραφική μου το ζοφερό για πάρα πολλούς ανθρώπους περιβάλλον; Η τέχνη πρέπει να είναι υπερβατική. Να δίνει διέξοδο. Υπάρχουν, σαφώς, κορυφαία δραματικά έργα, που είναι αριστουργήματα. Όμως, η δική μου τέχνη έχει κλασικό χαρακτήρα και οδηγεί στο φως».

Πληροφορίες

Γκαλερί Kapopoulos Fine Arts: Ντάπια - Σπέτσες, τηλ.: 22980 72278 και 6944 446675.  Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 11.00 - 15.00 και 19.00 - 1.00. 

gkoul@naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή