Συνεδριάζει σήμερα το Σ.Α. του ΟΗΕ για τη Β. Κορέα

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017 08:28
UPD:08:29
REUTERS/ANDREW KELLY
A- A A+

Συνεδριάζει σήμερα στις 10 π.μ. (17:00 ώρα Ελλάδας) το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα την έκτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε χθες η Βόρεια Κορέα. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Νότιας Κορέας.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε καταδίκασαν τις «συνεχιζόμενες αποσταθεροποιητικές και προκλητικές ενέργειες» της Βόρειας Κορέας, όπως αναφέρει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η Ουάσιγκτον θα υπερασπίσει τον εαυτό της και τους συμμάχους της «χρησιμοποιώντας το πλήρες φάσμα των διπλωματικών, συμβατικών και πυρηνικών δυνατοτήτων που έχει στη διάθεσή της».

EURONEWS

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου οι δύο ηγέτες «επιβεβαίωσαν τις απαρασάλευτες αμοιβαίες δεσμεύσεις τους για την άμυνα των δύο χωρών και δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία» τους.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου ν’ αμυνθεί κατά των πυραυλικών εκτοξεύσεων από την Βόρεια Κορέα, αλλά και για την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής της άμυνας.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζέι-ιν συμφώνησαν επίσης, σήμερα, στην ανάγκη επιβολής από τον ΟΗΕ σκληρότερων διεθνών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή