Απαρνήθηκε τον τίτλο της για τα μάτια ενός «κοινού θνητού» η πριγκίπισσα της Ιαπωνίας Μάκο

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 14:20
UPD:06/09/2017 09:52
REUTERS/POOL
A- A A+

Να... τα παρατήσει όλα και να μην γίνει πριγκίπισσα αποφάσισε η μεγαλύτερη εγγονή του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ακιχίτο, προκειμένου να παντρευτεί έναν πρώην συμφοιτητή της, όπως ανακοίνωσε η ίδια.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή στο Τόκιο έχοντας στο πλευρό της τον σύντροφό της, σύμφωνα με το περιοδικό People, η 25χρονη πριγκίπισσα Μάκο αποκάλυψε ότι το χαμόγελο του «κοινού θνητού», νομικού Κι Κομούρο, ήταν εκείνο που την κέρδισε, όταν οι δυο τους ήταν ακόμη φοιτητές.

Το 2013, ο Κομούρο πρότεινε στη Μάκο να τον παντρευτεί, με την πριγκίπισσα να τον παρουσιάζει στους γονείς της ως τον άνθρωπο με τον οποίο επιθυμεί να μοιραστεί μαζί του το μέλλον της.

EURONEWS

Το ζευγάρι αναμένεται να παντρευτεί μέσα στο 2018, ωστόσο βάσει της αμφιλεγόμενης νομοθεσίας που ισχύει μόνο για τις γυναίκες του «Θρόνου των Χρυσανθέμων», η 25χρονη καλείται να απαρνηθεί τον τίτλο της, προκειμένου να κάνει τη δική της οικογένεια.

Η Μάκο -η οποία εργάζεται ως ερευνήτρια σε μουσείο- θα χάσει τον τίτλο της πριγκίπισσας, παρ' όλο που ο αυτοκράτορας Ακιχίτο και οι δυο γιοι του, ο 57χρονος σήμερα Ναρουχίτο και ο 51 ετών Ακισίμο, τον διατήρησαν, έχοντας επίσης παντρευτεί «κοινές θνητές».

Πάντως, σύμφωνα με τον Guardian, η Μάκο εφόσον ήθελε να κάνει οικογένεια δεν είχε άλλη επιλογή, καθώς δεν υπάρχει στην Ιαπωνία κάποιος απόγονος βασιλικής οικογένειας τον οποίο θα μπορούσε να παντρευτεί, ώστε να διατηρήσει ταυτόχρονα τον τίτλο της.

REUTERS/POOL

Η 25χρονη είναι το όγδοο μέλος της αυτοκρατορικής οικογένειας που επιλέγει να χάσει τον τίτλο του, από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας είναι σύμφωνα με το ισχύον σύνταγμα της «Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου» το «σύμβολο του κράτους και της ενότητας του λαού». Σήμερα, ο ρόλος του είναι καθαρά εθιμοτυπικός.

Ο 84χρονος Τσέγκου Νο Μίγια Ακιχίτο είναι ο 125ος αυτοκράτορας μιας δυναστείας 2.600 και πλέον ετών που θεωρείται η αρχαιότερη στον κόσμο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή