ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση ενάντια στην αξιολόγηση την Τρίτη

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 13:33
UPD:13:47
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την «εκβιαστική, διασπαστική, αντισυνταγματική και απεργοσπαστική τροπολογία της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, για την αξιολόγηση στο Δημόσιο» διοργανώνει την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, η ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε σχετική ανακοίνωσή της, η κ. Γεροβασίλη προωθεί  την ίδια μέρα για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής τη συγκεκριμένη τροπολογία, με την οποία «η κυβέρνηση προσπαθεί να ‘απαντήσει’ στην καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από την μνημονιακή υποχρέωση για ‘αξιολόγηση’».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επίμαχη τροπολογία «καθιερώνει την τιμωρία των απεργών με τον αποκλεισμό τους από τις διαδικασίες κρίσεων, γεγονός που αποτελεί πρωτοφανή καταπάτηση του δικαιώματος στην απεργία και προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού».

«Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δεν είναι ούτε υπάλληλοι της εκάστοτε κυβέρνησης, ούτε υποτελείς της. Δεν μπορεί, λοιπόν, η κ. Γεροβασίλη να ‘αποφασίζει και να διατάζει’. Δεν μπορεί προκειμένου να ‘σπάσει’ μια απεργία, να νομοθετεί ποινές για αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή, να τροποποιεί διοικητικές διαδικασίες, να αλλάζει ημερομηνίες προκειμένου να μπορέσει η ίδια να ‘απολογηθεί’ στους θεσμούς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΔΝΤ» σημειώνει η ΑΔΕΔΥ.

Ζητεί τέλος να αποσυρθούν η τροπολογία και ο νόμος για την αξιολόγηση και κηρύσσει παναττική στάση εργασίας από τις 12:30 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση της Τρίτης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή