Η Τουρκία θα κλείσει σταδιακά τα συνοριακά περάσματά της προς το Ιράκ

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 12:58
UPD:12:58
REUTERS/UMIT BEKTAS
A- A A+

Η Τουρκία θα κλείσει σταδιακά τα συνοριακά περάσματα προς το βόρειο Ιράκ σε συντονισμό με την ιρακινή κεντρική κυβέρνηση, απαντώντας στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της ημιαυτόνομης περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ αναμένεται να επισκεφθεί τη Βαγδάτη την Κυριακή προκειμένου να συναντηθεί με τον Ιρακινό ομόλογό του, Χάιντερ Αλ Αμπάντι.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου πρόεδρου είπε επίσης ότι η Τουρκία έχει λάβει αίτημα από τις ΗΠΑ για την επίλυση της κλιμακούμενης αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών, μετά τη σύλληψη ενός εργαζόμενου στο αμερικανικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε ακόμη ότι η συνεργασία ανάμεσα στην Τουρκία και στις ΗΠΑ, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, στον πόλεμο κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος δεν είναι επαρκής και πρόσθεσε ότι η συνεχιζόμενη κρίση με την έκδοση βίζας δεν είναι περίπλοκη και «θα μπορούσε να επιλυθεί μέσα σε μία ημέρα».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή