Στ. Θεοδωράκης: Μπήκατε στον Λευκό Οίκο μόνο για να δώσετε

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 10:11
UPD:13:02
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Είναι φανερό ότι το χαρτί της Σούδας δεν το βάλατε καν στο τραπέζι. Αντιμετωπίσατε την επέκταση της βάσης της Σούδας ως μια υποσημείωση στο περιθώριο μιας συμφωνίας – μαμούθ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

A- A A+

«Μπήκατε στον Λευκό Οίκο μόνο για να δώσετε», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όταν ανέπτυσσε την ερώτησή του αναφορικά με τη συμφωνία αναβάθμισης των F-16.

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι στην Αμερική έδειξε «μια περίεργη δεκτικότητα σε ό,τι ζήτησε η άλλη πλευρά» και εκτίμησε: «Ή αισθανθήκατε δέος μπροστά στην υπερδύναμη ή πήγατε απροετοίμαστος ή με τα πολλά "ναι" προσπαθήσατε να καλύψετε τις αντιαμερικανικές εμμονές του παρελθόντος».

«Είναι φανερό ότι το χαρτί της Σούδας δεν το βάλατε καν στο τραπέζι. Αντιμετωπίσατε την επέκταση της βάσης της Σούδας ως μια υποσημείωση στο περιθώριο μιας συμφωνίας – μαμούθ», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ένα πενταετές πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της βάσης της Σούδας «δεν μπορεί να είναι χωρίς ανταλλάγματα για τον ελληνικό λαό, οικονομικά και γεωπολιτικά». 

HELLENIC PARLIAMENT TV

Στον ίδιο τόνο ο επικεφαλής του Ποταμιού διερωτήθηκε: «Αν δεχθούμε ότι επείγει ο εκσυγχρονισμός της πολεμικής αεροπορίας δεν πρέπει να κάνουμε χρήση του διαπραγματευτικού χαρτιού της Σούδας;»

Κατά τον κ. Θεοδωράκη, μια επίμονη και καλύτερη διαπραγμάτευση θα έφερνε επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος εκσυγχρονισμού, μείωση του συνολικού κόστους και μεταφορά τεχνογνωσίας. 

«Μιλήσατε για τον εκσυγχρονισμό των F-16. Για πόσα δισ. τελικά μιλάμε; Για 2,4 ή για 1,1 δισ.; Και πού θα βρεθούν αυτά τα λεφτά; Πότε; Εις βάρος ποιων στρωμάτων της κοινωνίας;», ρώτησε τον Πρωθυπουργό. 

«Οι περισσότεροι ειδικοί έχουν προτείνει τον εκσυγχρονισμό των F-16 αλλά το ερώτημα παραμένει: Με ποιο τίμημα;», πρόσθεσε

Στο σημείο αυτό ο επικεφαλής του Ποταμιού παρατήρησε ότι σε καιρούς ανέχειας ο κ. Τσίπρας έπρεπε να απαντήσει στο εσωτερικό της χώρας πριν φανεί τόσο γαλαντόμος στο εξωτερικό. 

 

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή