Απάντηση του Ποταμιού στους «μαθητευόμενους Σέρλοκ Χόλμς υποψηφίους»

Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 11:42
UPD:11:48
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Για «μαθητευόμενους Σέρλοκ Χόλμς υποψηφίους» κάνει λόγο το Ποτάμι, απαντώντας στις βολές περί «μυστικών» και «παρασκηνιακών» συμφωνιών, με αιχμή τη συμφωνία του Σταύρου Θεοδωράκη με τη Φώφη Γεννηματά για τη διατήρηση αυτόνομων Κ.Ο. στη Βουλή, μετά από την εκλογή αρχηγού για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Το Ποτάμι παραθέτει μία σειρά από αποσπάσματα συνεντεύξεων του επικεφαλής του Ποταμιού σε μια προσπάθεια, όπως αναφέρει, να διευκολύνει «το έργο πολιτικών που εξιχνιάζουν και αποκαλύπτουν μυστικές συμφωνίες»:

Τα Νέα - 9/9/2017

- Τι θα γίνει με τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες; Έχετε συζητήσει ενδεχόμενο συνένωσης;

Απ.: Αν ενωθούν οι δύο ομάδες, μειώνονται οι φωνές της αντιπολίτευσης στη Βουλή. Και κάτι τέτοιο δεν το θέλει κανένας μας. Οι δύο ομάδες θα διατηρήσουν λοιπόν την αυτοτέλειά τους, αλλά θα συνεργάζονται και θα συντονίζονται όσον αφορά το νομοθετικό έργο. Μετά την εκλογή του νέου αρχηγού, οι δύο Ομάδες θα συμπλέουν στις μείζονες πολιτικές επιλογές υπό την ηγεσία του νέου αρχηγού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ενωθούν.

Πρώτο Θέμα - 21/9/2017

- Και εσείς και η κυρία Γεννηματά λέτε ότι θα διατηρηθούν στην Βουλή η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι και δε θα χάσουν την αυτοτέλειά τους. Μήπως αυτό λειτουργήσει και διαλυτικά;

Απ.: Κόμματα που έχουν ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να διαλυθούν, ούτε να μπει το ένα μέσα στο άλλο. Αυτό που θα κάνουν είναι να συνεργάζονται υπό την ηγεσία του νέου αρχηγού. Και αυτή είναι η συμφωνία μας. Στις βουλευτικές εκλογές όμως δεν θα κατέβουν ούτε το Ποτάμι, ούτε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, παρά μόνο το νέο προοδευτικό Κίνημα που θα ιδρύσουμε. Αυτή, αν θέλετε, είναι και η προσφορά – η θυσία θα έλεγα - των δύο αρχηγών.

Το Βήμα - 24/9/2017

- Τι θα γίνει με τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού; Τι έχετε συμφωνήσει με την κυρία Γεννηματά; Θα ενωθούν;

Απ.: Οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες θα υπερασπίζονται και οι δύο τους στόχους του νέου Κινήματος. Αν ενωθούν όμως, οι φωνές της αντιπολίτευσης στη Βουλή θα μειωθούν και αυτό κανείς μας δεν το θέλει. Θα συνεργάζονται λοιπόν υπό την ηγεσία του νέου αρχηγού.

«Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε πολλές ακόμη ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις όπως και αντίστοιχες αναρτήσεις στο διαδίκτυο και στα social media. Και μετά να συνεχίσουμε και με τον Οκτώβριο. Αλλά μάλλον όλοι έχουμε – ή πρέπει να έχουμε – σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε...» καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή