Ιαπωνία: Απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβες στο περιθώριο της επίσκεψης Τραμπ

Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 09:21
UPD:09:34
REUTERS/POOL
A- A A+

Σειρά προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων για την τοποθέτηση βομβών έγιναν σήμερα στην Ιαπωνία, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

Όπως έγινε γνωστό από την ιαπωνική αστυνομία δεν εντοπίστηκε κανένας εκρηκτικός μηχανισμός, ούτε έγιναν συλλήψεις. Οι προειδοποιήσεις αφορούσαν περιοχές της δυτικής Ιαπωνίας, μακριά από το Τόκιο όπου βρίσκεται ο Τραμπ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, στην περιφέρεια Σίγκα, μια εταιρεία φέρι-μπόουτ έλαβε ανώνυμο τηλεφώνημα από έναν άνδρα ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «είχε τοποθετήσει βόμβα σε ένα πλοίο, η οποία είχε προγραμματιστεί να εκραγεί μία ώρα αργότερα». Η αστυνομία διεξήγαγε ενδελεχείς έρευνες στο πλοίο, οι 290 επιβάτες του οποίου είχαν απομακρυνθεί, όμως δεν εντόπισε κανέναν εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ ο άνδρας που έκανε το τηλεφώνημα εξακολουθεί να καταζητείται, πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Μια άλλη εταιρεία πορθμείων στη Χιροσίμα δέχθηκε παρόμοιες απειλές. Για τον λόγο αυτό ανεστάλη προσωρινά η σύνδεση με το νησί Ιτσουκισίμα, το οποίο είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Στην Οζάκα στόχος απειλής έγινε ένα μεγάλο κατάστημα.

Τέλος στο Κιότο μια σιδηροδρομική εταιρεία έλαβε ανώνυμες πληροφορίες για την επικείμενη πυροδότηση βόμβας σε έναν σταθμό τρένου, σύμφωνα με το πρακτορείο Jiji. Ο σταθμός έκλεισε προσωρινά, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί έκρηξη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή