Σ. Παπαδόπουλος για συμφωνία με Σ. Αραβία: Ελπίζω οι σκιές να σβήσουν με επιχειρήματα

«Βαθιά προβληματισμένος για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η αμυντική μας πολιτική» δήλωσε ο βουλευτής τοιυ ΣΥΡΙΖΑ
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 12:05
UPD:12:09
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Είμαι βαθιά προβληματισμένος για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η αμυντική μας πολιτική ή η διακρατική σχέση που δεν ξέρω και ακριβώς τι ρόλο παίζουν», ανέφερε ο βουλευτής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα».

A- A A+

«Βαθιά προβληματισμένος για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η αμυντική πολιτική» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος εν όψει της συζήτησης στη Βουλή για τη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, εκτιμώντας πάντως ότι ο Πρωθυπουργός «θα αντιμετωπίσει το θέμα με υπευθυνότητα».

«Είμαι βαθιά προβληματισμένος για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η αμυντική μας πολιτική ή η διακρατική σχέση που δεν ξέρω και ακριβώς τι ρόλο παίζουν», ανέφερε ο βουλευτής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα». «Επειδή έχουμε διαπιστώσει ότι οι μεσάζοντες σε αμυντικά συστήματα, σε εξοπλισμούς, έπαιξαν πολύ σκληρό παιχνίδι ρεμούλας το προηγούμενο διάστημα, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., νομίζω ότι θα έπρεπε να ήμασταν πολύ προσεκτικοί» πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, η «ηθική πλευρά της διακυβέρνησης είναι ένα από τα κορυφαία ζητήματα στα οποία θέλουμε να μην υπάρχει κανένα ζήτημα το οποίο να αμφισβητεί τον προσανατολισμό αυτής της κυβέρνησης». «Η ηθική διακυβέρνηση είναι ένα μείζον ζήτημα και ελπίζω τελικά να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει κάτι... Ελπίζω οι σκιές να σβήσουν με επιχειρήματα» συμπλήρωσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την εμποστοσύνη του στον Πρωθυπουργό, λέγοντας πως «πάντα ο Αλέξης Τσίπρας στις απαντήσεις του προσπαθούσε να τεκμηριώσει τις θέσεις του, όπως έκανε πχ με το ζήτημα της ανομίας».

Δήλωσε παράλληλα πως «συμμερίζεται τις σκέψεις» του Νίκου Φίλη σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Υεμένη, αναφέροντας πως «η ιδεολογικοπολιτική επιχειρηματολογία που έχει είναι βάσιμη». 

Πρόσθεσε ακόμη πως «δεν ξέρουμε ακόμη αν είναι μαύρο το χρήμα για τον μεσάζοντα και αν υπήρξε», ενώ ερωτηθείς αν «φοβάται» πως είναι εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση απάντησ: «Φοβάμαι (...) Ελπίζω να μην έχουμε μια περίπτωση στην οποία οι μεσάζοντες έχουν παίξει τον ρόλο που βλέπαμε να παίζουν παλιά».

«Θα με ικανοποιούσε να αποδείξει ο πρωθυπουργός ότι δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι στις διακρατικές σχέσεις με την Σαουδική Αραβία», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή