Γ. Κουμουτσάκος: Ο Π. Καμμένος βυθίζεται στην ανυποληψία

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 14:30
UPD:14:50
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος

A- A A+

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια βαριά περίπτωση διαφθοράς», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της επερώτησης της Ν.Δ. για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Κουμουτσάκος επέρριψε ευθύνες στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, διότι -όπως είπε- «δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν ο υπουργός Άμυνας και ο υπουργός των Εξωτερικών και να μην γνωρίζει ο Πρωθυπουργός».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Και εάν δεν γνωρίζει ο Πρωθυπουργός, αυτό σημαίνει κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Ότι δύο κορυφαίοι υπουργοί του τον αγνοούν. Ότι κινούνται τουλάχιστον ύποπτα πίσω από την πλάτη του. Αλλά αν κρίνω από την παρουσία του Πρωθυπουργού σήμερα εδώ, προφανώς και γνώριζε και γνωρίζει αφού και το ΚΥΣΕΑ έχει δώσει πράσινο φως σε μια υπόθεση που εξελίχθηκε σε μαύρη και σκοτεινή», πρόσθεσε.

Κατά τον βουλευτή της Ν.Δ., η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας βυθίζεται στην ανυποληψία, η άμυνα της χώρας έχει επικεφαλής κάποιον που η συνολική του στάση επιβεβαιώνει ότι δεν έχει, δεν δύναται, δεν μπορεί να έχει συνείδηση του βάρους της ευθύνης, ούτε και μπορεί να ανταποκριθεί στη σοβαρότητα της αποστολής που έχει αναλάβει.

«Και αυτό», συνέχισε, «είναι θέμα είναι μείζον. Αφορά τον κύριο Πρωθυπουργό». Στο σημείο αυτό, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα σημείωσε: «Γνωρίζετε ότι ο υπουργός Άμυνας καταλήγει να είναι μικρός για το μεγάλο του ρόλο. Παρόλα αυτά, τον κρατάτε στη θέση του γιατί σας κρατά ποικιλότροπα στην εξουσία. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Αλλά το τίμημα δεν το πληρώνετε εσείς. Το πληρώνει η χώρα και τα εθνικά μας συμφέροντα».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή