Ν.Δ.: Είναι το Πεντάγωνο βιλαέτι του κ. Καμμένου;

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 06:08
UPD:09:27
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
A- A A+

«Τα νέα στοιχεία για το σκάνδαλο Καμμένου δεν μπορούν πλέον να μένουν αναπάντητα από τον Αλ. Τσίπρα» τονίζει η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» για την υπόθεση πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Επικαλούμενη έγγραφα που αποκαλύφθηκαν στη Βουλή, η εφημερίδα υποστηρίζει πως ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, «φαίνεται πως είχε αναλάβει δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο απέναντι στον 'μεσάζοντα της Αραβίας' στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών για την πώληση στρατιωτικού υλικού». Τα έγγραφα αυτά, σύμφωνα με την εφημερίδα, «αναδεικνύουν ότι ο επιχειρηματίας Βασίλης Παπαδόπουλος αντιμετωπιζόταν στο 'Πεντάγωνο' ως 'εκλεκτός' με άνωθεν εντολές».

«Επιβεβαιώνεται πια και με γραπτές αποδείξεις ότι ο κ. Καμμένος πίεζε τους αξιωματικούς του Πενταγώνου να επισπεύσουν τη συμφωνία πώλησης των 300.000 βλημάτων στον λαθρέμπορο Παπαδόπουλο, παρακάμπτοντας το νόμο που απαγορεύει τους μεσάζοντες σε διακρατικές συμφωνίες» σχολίασε η Ν.Δ. παραπέμποντας σε ιδιόχειρο σημείωμα πάνω στο έγγραφο του Πενταγώνου που παρουσιάζει η εφημερίδα και το οποίο αναφέρει: «“Προσοχή!!! Για κανέναν λόγο να μην καθυστερήσει η διαδικασία εκποίησης. Υπάρχουν δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο”».

Την ίδια στιγμή, όπως επισημαίνει η Ν.Δ., «αποκαλύπτεται ότι η τάχα ευαίσθητη αριστερή κυβέρνηση, το Μάιο του 2015 - την ώρα δηλαδή της κορύφωσης της… περήφανης διαπραγμάτευσης - πούλησε κρυφίως 1000 ελληνικές βόμβες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για το βομβαρδισμό της Υεμένης, κάτι που είχε αποκρύψει λίγες μέρες νωρίτερα ο κ. Καμμένος στην σχετική ενημέρωση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής, την οποία σκοπίμως εξαπάτησε». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο υπουργός Άμυνας «ισχυρίστηκε μόνο ενώπιον των βουλευτών ότι η Ελλάδα θα προσφέρει στα Εμιράτα μόνον 300 βόμβες και αυτές σε αντάλλαγμα για την αναβάθμιση των ελληνικών φρεγατών με συστήματα που θα δωρίσει η συγκεκριμένη χώρα».

«Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη πιο ύποπτο στη νέα αυτή συμφωνία Καμμένου. Η αναγκαία διακρατική συμφωνία με τα Εμιράτα υπεγράφη 20 μήνες μετά την παράδοση των βομβών, ενώ αναδρομικά και κατόπιν “εορτής” εγκρίθηκε και από το ΚΥΣΕΑ» συνεχίζει η Ν.Δ. για να καταλήξει: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να σιωπά. Εκτός κι αν έχει λόγους που επιτρέπει στον κ. Καμμένο να χρησιμοποιεί το Πεντάγωνο ως βιλαέτι του και να έχει μπερδέψει το ρόλο του Υπουργού Αμύνης με τον πλασιέ πώλησης αμυντικού υλικού της χώρας».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή