Υεμένη: Τουλάχιστον τρεις άμαχοι νεκροί σε αεροπορική επιδρομή

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 06:32
UPD:07:30
REUTERS/KHALED ABDULLAH
A- A A+

Τουλάχιστον τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν στην κεντρική Υεμένη, στη διάρκεια αεροπορικού βομβαρδισμού ο οποίος αποδόθηκε στην αεροπορία της συμμαχίας υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, αυτοκίνητο με αμάχους που βρισκόταν σε έναν δρόμο της Χάριμπ Αλ Καραμίς, μιας περιφέρειας της επαρχίας Μαρίμπ, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σαναά, στοχοθετήθηκε από ένα αεροσκάφος που πιθανότατα ανήκε στην αραβική στρατιωτική συμμαχία.

Η συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ επενέβη τον Μάρτιο του 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη για να σταματήσει την προέλαση των σιιτών ανταρτών Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν και είχαν καταλάβει τεράστιες εκτάσεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, την οποία κατέχουν ακόμη.

Από την πλευρά τους, οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο μια γαμήλια αυτοκινητοπομπή και είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δέκα γυναίκες.

«Η αεροπορία του εχθρού εξαπέλυσε τρία πλήγματα εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής με γυναίκες που πήγαιναν σε έναν γάμο (...) στη Χάριμπ αλ Καραμίς», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SABA, το οποίο πρόσκειται στους αντάρτες.

Η αραβική συμμαχία επικρίνεται συχνά για τα επανειλημμένα «λάθη» της και τους θανάτους αμάχων στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει.

Μετά την επέμβαση της συμμαχίας, η σύρραξη στην Υεμένη έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 8.750 ανθρώπους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η Υεμένη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο», σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή