Στ. Θεοδωράκης: Ταξικός πόλεμος της κυβέρνησης στη μεσαία τάξη

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 16:45
UPD:16:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης

A- A A+

Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει «έναν ταξικό πόλεμο απέναντι στη μεσαία τάξη» υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2018.

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φέρνουν στη Βουλή έναν πολύ βαρύ προϋπολογισμό, καθώς επιφυλάσσουν φόρους γι' αυτούς που ξεκινούν, που επιχειρούν και που προσπαθούν, ενώ για όλους τους άλλους (άνεργους, φτωχούς, αδύναμους) μία γερή δόση από έμμεσους φόρους» πρόσθεσε.

«Στον επόμενο προϋπολογισμό θα φορολογήσετε και τις αναμνήσεις, γιατί τα όνειρα τα έχετε ήδη φορολογήσει» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και είπε ότι η κυβέρνηση μοιράζει αυτές τις ημέρες κάτι «υπόλοιπα», αλλά τα έχει πάρει στο πολλαπλάσιο από τους φόρους που έβαλε στον καφέ, τη μπύρα, το τηλέφωνο, τη τηλεόραση, τη βενζίνη, το πετρέλαιο θέρμανσης και σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, μέσω της αύξησης του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, «η κυβέρνηση είναι ανίκανη να εργαστεί για την ανάπτυξη της χώρας» και «θα συνεχίσει να αναδιανέμει φτώχεια, μιζέρια και φόρους και το βόλεμα σε ένα σπάταλο κομματικό κράτος», ενώ χαρακτήρισε «fake news» την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

«Πού θα πάνε τα 7 δισ. πρωτογενές πλεόνασμα που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2018; Θα το πω με την παλιά σας γλώσσα: Θα πάνε για την εξυπηρέτηση ενός παράνομου, επαχθoύς, επονείδιστου, μη βιώσιμου χρέους. Και αυτά δεν τα επιβάλλουν οι γερμανοτσολιάδες, αλλά ο κ. Τσακαλώτος» σημείωσε.

«Αυτός ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να έχει την έγκριση του κινήματός μας. Το Ποτάμι θα επιμείνει να μελετά και να προωθεί σύγχρονες λύσεις. Όχι τις λύσεις που έχουν την έγκριση των συντεχνιών, που επιβάλλουν οι κομματικοί μηχανισμοί, που στηρίζουν τα συμφέροντα των κολλητών» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή