Επαναλαμβάνονται μετά από δύο χρόνια οι πτήσεις Μόσχα - Κάιρο

Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018 16:14
UPD:16:16
EPA/YURI KOCHETKOV
A- A A+

Με διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν και το οποίο τέθηκε σε ισχύ από τις 30 Δεκεμβρίου, την ημέρα δηλαδή που υπεγράφη, επαναλαμβάνονται οι αεροπορικές πτήσεις μεταξύ Μόσχας και Καΐρου.

Η Ρωσία είχε διακόψει τις αεροπορικές πτήσεις με την Αίγυπτο τον Νοέμβριο του 2015, μετά την συντριβή του αεροσκάφους της εταιρείας «Κογκαλίμάβια», που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Σαρμ Ελ Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 224 άτομα, τα οποία σκοτώθηκαν. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) είχε χαρακτηρίσει το γεγονός τρομοκρατική ενέργεια. Οι έρευνες συνεχίζονται μέχρι σήμερα για τον εντοπισμό των δραστών.

Τα δύο αυτά χρόνια Ρώσοι εμπειρογνώμονες πραγματοποίησαν επανειλημμένους ελέγχους στα αεροδρόμια του Καϊρου, της Χουργκάντα και του Σαρμ Ελ Σείχ.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2017 ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκολόφ και ο επικεφαλής του Υπουργείου Αερομεταφορών της Αιγύπτου Σερίφ Φάτχι υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας των πτήσεων αεροσκαφών πολιτικής αεροπορίας ως προϋπόθεση για την επανάληψη των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Φάτχι είχε ανακοινώσει ότι οι πτήσεις μεταξύ της Μόσχας και του Καΐρου θα επαναληφθούν την 1η Φεβρουαρίου, ενώ η επανάληψη των πτήσεων τσάρτερ θα συζητηθεί τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Τουριστικών Επιμελητηρίων της Αιγύπτου, παρότι δεν υπήρχαν απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών, τον Σεπτέμβριο του 2017 επισκέφθηκαν την Αίγυπτο 70.000 Ρώσοι τουρίστες.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή