Στ. Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα κόμμα με τους ΑΝΕΛ

«Οι δανειστές αγαπάνε τον Τσίπρα γιατί είναι ο εξημερωμένος υπηρέτης»
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 14:03
UPD:14:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «κρύβεται πίσω από τον κ. Καμμένο» και αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας είπε πως «ο κ.Καμμένος είναι πολιτικός αλά καρτ, κοιτάει μόνο την πάρτη του και θυσιάζει τα εθνικά θέματα για το δικό του προσωπικό κέρδος».

A- A A+

Την πρόβλεψη ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα γίνουν «σάρκα μία» και θα κατέβουν ως ένα κόμμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6».

«Τους αρέσει αυτή η σύζευξη ακροδεξιάς και ακροαριστεράς. Είναι ένα νέο μοντέλο. Αυτό, λοιπόν, πιστεύω ότι θα εκφραστεί και πολιτικά. Πιστεύω δηλαδή ότι θα υπάρξει στις εκλογές ένα νέο κόμμα που θα λέγεται ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» είπε.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του πρώην προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ πως «όλα έγιναν πιο εύκολα με την Ελλάδα επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα με υπουργό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο», ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως «οι δανειστές αγαπάνε τον Τσίπρα γιατί είναι ο εξημερωμένος υπηρέτης».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε τη θέση του υπέρ της χρήσης του όρου Μακεδονία «σε μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων» εκφράζοντας όμως την έντονη αντίθεσή του στον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών. Τόνισε ακόμη πως πρέπει να βρεθεί λύση και γι΄αυτό «να πάμε στις αποφάσεις των προηγούμενων ετών και να δούμε αν θέλουν βελτιώσεις» και επεσήμανε ότι αντί για τη σοβαρή συζήτηση «έχουμε τον Τσίπρα να παίζει πεντόβολα με τον Καμμένο».

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «κρύβεται πίσω από τον κ. Καμμένο» και αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας είπε πως «ο κ.Καμμένος είναι πολιτικός αλά καρτ, κοιτάει μόνο την πάρτη του και θυσιάζει τα εθνικά θέματα για το δικό του προσωπικό κέρδος».

Ερωτηθείς για τη στάση της Εκκλησίας, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι οι ιεράρχες δεν έχουν δικαίωμα να εκφράζουν άποψη για θέματα πολιτικής. «Μαζεύονται ως σώμα και λένε η Εκκλησία δεν θέλει λύση» παρατήρησε και διερωτήθηκε: «Μπορεί να αποφασίζει το υπουργικό συμβούλιο τι θα πει η Εκκλησία;».

Για το πολυνομοσχέδιο ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ λένε στους βουλευτές «ψηφίστε για να συνεχίσουμε να κυβερνάμε». Ειδικότερα, για το θέμα της διάταξης που αφορά στις απεργίες είπε πως «πρέπει να γίνουν βελτιώσεις​,​ ώστε να μεγαλώνει ο αριθμός των εργαζομένων που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις». «Δεν είναι πλήρης η βελτίωση του Τσίπρα​,​ αλλά κινείται και σε αυτό που στο παρελθόν έχουμε κινηθεί. Άρα δεν μπορούμε να πάμε στο όχι για το θέμα της απεργίας» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες διατάξεις είπε ότι «στα περισσότερα θα πούμε όχι» ενώ ερωτηθείς για τυχόν διαφορετικές θέσεις ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και Ποτάμι ανέφερε πως «δεν γίνεται να δαιμονοποιούμε οποιαδήποτε διαφοροποίηση». «Δεν χρειάζεται να κάνουμε όλα τα θέματα μείζονα» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στα εκλογικά σενάρια ο επικεφαλής του Ποταμιού εμφανίστηκε βέβαιος ότι «ο προγραμματισμός των 153 είναι να φτάσουν μέχρι τέλος». «Περνάνε καλά, το απολαμβάνουν και άρα οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019» εκτίμησε για να συμπληρώσει: «Δεν βλέπω κάποιο μείζον ζήτημα που μπορεί να τους κλονίσει».

Για το Κίνημα Αλλαγής​, είπε πως «πήγα σε ένα μεγαλύτερο μαγαζί για να επηρεάσω τα πράγματα προς όφελος των πολλών», ενώ για τη στάση που θα κρατήσει μετά τις εκλογές ανέφερε ότι «το Ποτάμι λέει πέντε πράγματα, το ΠΑΣΟΚ λέει άλλα πέντε, θα βρούμε τα πέντε σημαντικά και συγκεκριμένα πράγματα που αφορούν τη χώρα για να προχωρήσουμε». Πρόσθεσε ακόμη πως «η Ν.Δ. παραμένει ένα πολύ συντηρητικό κόμμα» αλλά «επειδή επείγει να λύσουμε προβλήματα, το Κίνημα Αλλαγής θα τοποθετηθεί σε πέντε πράγματα και οι κινήσεις μετά τις εκλογές θα γίνουν επί τη βάσει αυτών των πραγμάτων».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή