Φ. Γεννηματά: Νέο παραμύθι της κυβέρνησης η «καθαρή έξοδος»

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 19:39
UPD:16/01/2018 02:42
A- A A+

Διγλωσσία στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ καταλόγισε στην κυβέρνηση η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ενώ χαρακτήρισε «νέο παραμύθι» τα περί «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι τελειώνει η τριλογία της εξαπάτησης, όπως είπε, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το σκίσιμο του μνημονίου μ΄ ένα άρθρο , το παράλληλο πρόγραμμα και την καθαρή έξοδο από το μνημόνιο.

«Ο κ. Τσίπρας έχει συμφωνήσει και προκαταβολικά ψηφίσει 4ο μνημόνιο, με υψηλά πλεονάσματα, περικοπή συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου, επιτροπεία μέχρι το 2060 και δέσμευση του εθνικού πλούτου για 99 χρόνια», υπογράμμισε.

Όπως συμπλήρωσε, «αυτοί που κρυφογελούν σήμερα με τα μέτρα που παίρνετε, είναι οι εκφραστές της συντηρητικής παράταξης στην Ελλάδα, που βλέπουν να υλοποιείται πλήρως η πολιτική τους, χωρίς καν να "βρέξουν τα πόδια τους". Ως φαίνεται το σύνθημα "ΣΥΡΙΖΑ ή Δεξιά", γίνεται σήμερα «και ΣΥΡΙΖΑ και Δεξιά».

Απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «είστε το συγκυριακό σύμπτωμα της κρίσης» και κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι με το πολυνομοσχέδιο σφραγίζει το τέλος της εποχής της αυταπάτης. 

«Ως φαίνεται για σας "Δίκαιη Ανάπτυξη" θα γίνει με το γενικό ξεπούλημα του Εθνικού Πλούτου», σημείωσε επίσης.

Τόνισε εξάλλου πως «το ψέμα ότι το ΠΑΣΟΚ έφερε την κρίση, έστω και καθυστερημένα, έπεσε με κρότο με την δημοσιοποίηση της εσωτερικής έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας».

Είπε επίσης ότι «αντίπαλός μας είναι οι πολιτικές της συντηρητικής οπισθοδρόμησης και οι εκφραστές της, με όποιον μανδύα και αν εμφανίζονται».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή