Πολιτική αντιπαράθεση για τις απολύσεις στο Κόκκινο

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 17:10
UPD:17:20
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Πολιτικές αναταράξεις έχουν προκαλέσει οι απολύσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Νέα Δημοκρατία και Ποτάμι επιτέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απόφαση του σταθμού να απολύσεις απλήρωτους εργαζόμενους που προσέφυγαν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). 

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Θεόδωρος Καράογλου παρατήρησε ότι «αποκαλύπτεται για άλλη μία φορά η υποκρισία που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ» και ότι στο κόμμα «πάσχουν από βαθιά κρίση ταυτότητας».

Ο κ. Καράογλου έσπευσε να υπενθυμίσει ότι τον Δεκέμβριο του 2016 η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου δήλωνε, μέσα από τη συχνότητα του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού, ότι «το υπουργείο υψώνει ασπίδα προστασίας υπέρ των εργαζομένων και τάσσεται κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας». Ακόμη, θύμισε ότι «μάλιστα τους εργαζόμενους να απευθύνονται στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας διότι σκοπός της ήταν η δημιουργία ενός “ευρύτερου μετώπου εργαζομένων και εργοδοτών, οι οποίοι σέβονται τους εργαζόμενους τους και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους”».

«Για πολλοστή φορά, οι υποσχέσεις της κυρίας Αχτσιόγλου στους εργαζομένους αποδείχθηκαν λόγια του αέρα, όπως συνέβη άλλωστε με όλες τις “επαναστατικές κορώνες”, που ξεστόμιζε η ίδια και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο βρίσκονταν στην Αντιπολίτευση», πρόσθεσε.

Κατά τον αναπληρωτή τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ., «οι δήθεν υπέρμαχοι των εργαζομένων, εκείνοι που έχτισαν πολιτικές καριέρες παριστάνοντας τους εκπροσώπους της εργατικής τάξης, έχουν εξελιχθεί στον πιο σκληρό και αδυσώπητο εργοδότη». 

«Με την αλαζονική τους συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, αποκαλύπτεται η υποκρισία και ο καιροσκοπισμός που κρύβεται πίσω από το φιλολαϊκό προσωπείο», κατέληξε.

Ορμώμενος από την ίδια συνέντευξη της υπουργού Εργασίας στον ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

«Στο Κόκκινο (κύριως μέτοχος ΣΥΡΙΖΑ) απέλυσαν δημοσιογράφους επειδή κατέφυγαν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ)», έγραψε στο twitter και στη συνέχεια διερωτήθηκε:«Μα η κ.Αχτσιόγλου δεν προέτρεπε τους εργαζόμενους να καταφεύγουν στο ΣΕΠΕ;».

Ο κ. Μαυρωτάς πρόσθεσε μάλιστα ότι την εν λόγω συνέντευξη η υπουργός Εργασίας την είχε δώσει στο Κόκκινο, για να καταλήξει: «Ειρωνεία».

ΣΥΡΙΖΑ σε Ν.Δ.: Ούτε ίδιοι είμαστε, ούτε θα γίνουμε

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως έσπευσε να απαντήσει μόνο στη Ν.Δ., εξαπολύοντας της σφοδρή επίθεση: «Οι συνήθεις υπηρέτες και προστάτες των μεγαλοαφεντικών, των καναλιών και των "θαλασσοδανείων" τους, τολμάνε να πιάσουν στο στόμα τους τα μέσα της Αριστεράς και, μάλιστα, το ραδιόφωνο 105,5 Στο Κόκκινο, το οποίο είναι από τα ελάχιστα που για πάνω από 10 χρόνια παλεύει για δεοντολογική ενημέρωση και έχει αξιοπρεπείς σχέσεις εργασίας και μισθούς».

«Η διαρκής υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιόφωνο εκφράζεται και με την απόφαση για βιωσιμότητά του, την οποία απέρριψαν εργαζόμενοι», ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση.

«Η ΝΔ, το κόμμα που απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους της και έχει φεσώσει τις τράπεζες με 200 εκ. δάνεια, που έριξε μαύρο στην ΕΡΤ και άφησε στο δρόμο 2500 εργαζομένους, που παρακολούθησε και παρακολουθεί με συνένοχη σιωπή τις χιλιάδες απολύσεις στον χώρο του τύπου, σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες, που καταψήφισε τη διάταξη για ελάχιστο αριθμό 400 εργαζομένων ανά τηλεοπτικό σταθμό και, μόλις πριν λίγες μέρες, καταψήφισε την προτεραιότητα αποζημίωσης των εργαζομένων σε περίπτωση χρεοκοπίας της επιχείρησης και, βέβαια, είχε διαλύσει το ΣΕΠΕ και τις εργασιακές σχέσεις, θέλει να εκμεταλλευτεί τα σημερινά οικονομικά προβλήματα ενός σταθμού που δεν έχει μαύρες χορηγίες και σκοτεινούς χρηματοδότες, αλλά θέλει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και στους ακροατές του», συμπλήρωσε.

«Ούτε ίδιοι είμαστε, ούτε θα γίνουμε», κατέληξε. 

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή