Π. Πολάκης: Θα αποδειχθεί πολύ σύντομα ποιοι παραποίησαν στοιχεία

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 18:20
UPD:19:41
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας εκτοξεύει ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, με αφορμή ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία ζητεί εξηγήσεις για καταγγελία του προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σε ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κάνει λόγο για «πρωτοφανή ψεύδη που κατέθεσε χθες ο υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ -και μέλος της Ν.Δ. κατά δήλωση του ιδίου- κ. Σταμάτης Πουλής στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας».

Υπογραμμίζει ότι «η ελληνική κοινωνία κατάλαβε χθες ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η μόνη η οποία μπορεί και θα καθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα το απόστημα της διαφθοράς που λέγεται ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο για πάνω από 20 χρόνια αποτέλεσε τον μαυσωλείο διαπλοκής, ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης λόγω της σκανδαλώδους διαφήμισης αλλά και προνομιακό πεδίο διορισμών “ημετέρων”».

Τονίζει επίσης ότι, παράλληλα με τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως από τις εργασίες της εξεταστικής, ολοκληρώνονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι έρευνες από τις δικαστικές αρχές που, όπως συμπληρώνει, ξεκίνησαν «με καθυστέρηση 1,5 χρόνου από τότε που έγιναν οι πρώτες καταγγελίες από εμάς».

«Η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί έχει κάνει τόσο τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου Υγείας όσο και μια ομάδα ανώτερων υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ με οργανική σχέση, ρόλο και απολαβές από το φαγοπότι των προηγούμενων χρόνων να χάσουν τον ύπνο τους (ήδη τρεις έχουν απολυθεί)», συνεχίζει ο αναπληρωτής υπουργός.

Επισημαίνει ότι κατανοεί απόλυτα «τον πόνο τους για την εξουσία και το χρήμα που έχασαν» και «τον φόβο για τη νέμεση που έρχεται».

«Για αυτόν το λόγο κόψτε πίτες, πετάξτε λάσπη στα ΜΜΕ που ταΐζατε πριν για όσο καιρό μπορείτε ακόμα, αλλά ταυτόχρονα πάρτε και προμήθειες για τον χειμώνα που έρχεται… θα κάνει πολύ κρύο….», συνεχίζει.

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι «όσα στοιχεία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνέλλεξε ως όφειλε από τις εκθέσεις των επιθεωρητών, τα αρχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα αρχεία του υπουργείου Υγείας,  πλέον βρίσκονται στα χέρια των εισαγγελέων και της εξεταστικής επιτροπής. Το ποιοι παραποίησαν στοιχεία ή έκρυβαν κούτες στα σπίτια τους ή ψευδομαρτυρούσαν ή έβγαζαν λεφτά σε τράπεζες του εξωτερικού θα αποδειχθεί πολύ σύντομα… Και δεν είμαστε εμείς αυτοί».

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε -επικαλούμενος την κατάθεση του προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία- απόπειρα των υπαλλήλων της εταιρείας φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ να αποκτήσουν παράνομα αρχεία του πρωτοκόλλου του κέντρου, ώστε να τα παραδώσουν στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη με σκοπό να αλλοιωθούν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή