Κυβερνητική στήριξη στον Σ. Τσιτουρίδη

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2006 16:11
UPD:16:15
A- A A+

«Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Κάθε υπουργός απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε ερώτηση αν ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη, τόνισε ότι ισχύει η παλαιότερη δήλωσή του ότι υπουργοί και βουλευτές έχουν την ευθύνη για την επιλογή των συνεργατών τους, και παρέπεμψε στις σημερινές δηλώσεις του υπουργού, όταν ρωτήθηκε για το θέμα της τοποθέτησης των κ.κ. Αναγνωστόπουλου και Αδαμόπουλου, λίγες ημέρες πριν τη σύλληψή τους, στην ειδική επιτροπή που θα έχει την ευθύνη να αξιολογήσει διαγωνισμό για τη διαφημιστική υποστήριξη του προγράμματος EQUAL http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/19/1242720.htm .

«Στις δεκάδες επιτροπές του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας χρησιμοποιούνται πρόσωπα που εκ της θέσεώς τους παρέχουν εχέγγυα κύρους και αντικειμενικότητας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε υπουργείο και σε κάθε κυβέρνηση», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/19/1242712.htm . Για παρέες και κυκλώματα που λυμαίνονται σειρά δραστηριοτήτων στο υπουργείο Απασχόλησης, έκανε λόγο η συντονίστρια του Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/19/1242771.htm . Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε στη συνεδρίαση των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ παραιτήσεις υπουργών και επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό για τη διαφθορά. «Αυτονόητο είναι να ζητήσει ο πρωθυπουργός παραιτήσεις υπουργών, οι οποίοι έχουν τεράστιες ευθύνες για τις επιλογές,τις τοποθετήσεις, τις πρακτικές, την αδιαφάνεια και την υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών. Φοβάμαι, όμως, ότι ακόμα και αν γίνουν παραιτήσεις κάτω από τη γενική κατακραυγή, ο πρωθυπουργός θα κρύβεται, γιατί αδυνατεί να ξεφύγει από υπόγειες δεσμεύσεις εντός ή εκτός του κόμματός του».

Εν τω μεταξύ, σύγχυση δημιουργήθηκε με παραίτηση ή αποπομπή του διευθυντή του υπουργικού γραφείου του Σ. Τσιτουρίδη, Γιώργου Κατσικάρη. Ο κ. Κατσικάρης δήλωσε παραμένω συνεργάτης και φίλος του υπουργού στη λάσπη που δέχεται, και πως ο ίδιος είχε ζητήσει μετάθεση στη Θεσσαλονίκη για οικογενειακούς λόγους. Στη θέση του τοποθετήθηκε ο Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος.

Τέλος, την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ ως πολιτικώς ενάγουσα, ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Σπύρο Ζησιμόπουλο, κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου απέστειλαν αίτημα στον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για να παρέμβει και το Δημόσιο ως πολιτικώς ενάγων στην υπόθεση http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/19/1242796.htm .

Ο κ. Ρουσόπουλος επανέλαβε πως η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση. Ερωτηθείς για το ποια υπουργεία έχουν την πολιτική αρμοδιότητα για τον χειρισμό της υπόθεσης της ΜΕΒΓΑΛ ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί Ανάπτυξης και Δημοσίας Τάξεως από την πρώτη στιγμή έδωσαν ρητή εντολή να αποκαλυφθεί όλη η υπόθεση.

Ο κ. Βύρων Πολύδωρας, ανέφερε πως «όταν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έλαβε σήμα από το υπουργείο Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση των φερομένων ως δραστών, το αντιμετώπισε επιτυχώς και πρόσθεσε ότι τα υπόλοιπα (εμφάνιση των δραστών με χειροπέδες, πολιτικές ευθύνες και ούτω καθεξής) ανάγονται στην πολιτική ρητορική, στην οποία δεν συμμετέχω».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στην στάση της προηγούμενης κυβέρνησης στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου για την οποία, όπως είπε, 80 υποθέσεις παραγράφηκαν γιατί η κυβέρνηση έκανε ότι δεν άκουγε, ενώ αντίθετα με την κυβέρνηση της ΝΔ, στις 30 Οκτωβρίου, γίνεται η δίκη της ΔΕΚΑ,καθώς επίσης και η υπόθεση του Κτηματολογίου που εκδικάζεται στις 12 Φεβρουαρίου.

Αναγνώρισε ότι από την υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ δέχθηκε πλήγμα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σημείωσε, ωστόσο, ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής ήταν εκείνος στον οποίο απευθύνθηκαν και κατήγγειλαν τον εκβιασμό.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή