Στ. Θεοδωράκης: Σύνθετη ονομασία με μία λέξη στη σλαβική διάλεκτο

«Γελοίο και επικίνδυνο να διαφοροποιείται ο υπ. Άμυνας»
Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 17:05
UPD:17:54
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Σύνθετη ονομασία έναντι όλων «που θα είναι μία λέξη, αμετάφραστη, στη σλαβική διάλεκτο», παράλληλα με συγκεκριμένες εγγυήσεις της ΠΓΔΜ ότι εγκαταλείπει τον αλυτρωτισμό, πρότεινε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι «μπορούμε να πάμε σε πολλές εκδοχές που θα είναι πολύ καλύτερες από το "Βόρεια" και το "Άνω Μακεδονία"». Επεσήμανε ωστόσο ότι κύριο θέμα παραμένουν οι διατάξεις του Συντάγματος της ΠΓΔΜ.

«Είναι γελοίο και επικίνδυνο να διαφοροποιείται ο υπουργός Άμυνας», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου έλαβε ενημέρωση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Θεοδωράκης καταλόγισε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο ότι με τη στάση του, δίνει αφορμή για ακραίες διαδηλώσεις ανά την Ελλάδα.

«Εμείς είμαστε απέναντι σε ακραίες φωνές που διχάζουν τους Έλληνες», τόνισε και υπογράμμισε ότι το Ποτάμι «είχε από την αρχή κρυστάλλινη θέση επί του θέματος».

Πρόσθεσε, δε, ότι αν και οι υπόλοιποι είχαν καθαρή θέση θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται κυρίως στη διγλωσσία της κυβέρνησης.

Επανέλαβε επίσης ότι είχε ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση από τον Σεπτέμβριο, συμπληρώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας φέρνει με μεγάλη καθυστέρηση αυτή τη συζήτηση».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στάθηκε στην ανάγκη «να ενημερωθούν οι Έλληνες τι κερδίζουν από μία λύση με σύνθετη ονομασία, παράλληλα με τη δέσμευση της ΠΓΔΜ ότι εγκαταλείπει τον αλυτρωτισμό».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή