Ποτάμι: Εξαρχής υπονομευμένο το έργο της Προανακριτικής

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 16:01
UPD:16:03
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Την κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων στην Προανακριτική για την υπόθεση Νovartis θέτει το Ποτάμι ως προτεραιτότητα, αν και υποστηρίζει ότι το έργο της επιτροπής είναι εξαρχής υπονομευμένο. 

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι «οι άθλιες διατάξεις περί ευθύνης υπουργών δεν αφήνουν δυστυχώς πολλά περιθώρια για ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Οι πολίτες θα ζήσουν άλλη μια καταιγίδα από καταγγελίες, φήμες, διαρροές, βρισιές, λάσπη, μη μπορώντας τελικά να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα».

«Και φοβούμαστε», συμπληρώνει, «ότι αυτός είναι και ο στόχος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Να μην έχουμε ούτε ενόχους, ούτε αθώους, μόνο σκιές. Και αυτό είναι το χειρότερο».

Ακόμη, το Ποτάμι αναφέρει ότι θα αγωνισθεί μέσα σε αυτό το περιοριστικό πλαίσιο να αναδείξει την αλήθεια και πως πρώτη προτεραιότητα είναι να έρθουν και να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες. «Και οι Βουλευτές – ανακριτές», συνεχίζει, «πρέπει να ενημερωθούν για το σύνολο της αλληλογραφίας και των επαφών μεταξύ των ελληνικών αρχών και των αμερικανικών υπηρεσιών που διερευνούν εδώ και χρόνια το σκάνδαλο Novartis».

Τέλος, θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση «να σταματήσει η ανεπίτρεπτη και αντισυνταγματική εμπλοκή υπουργών και λοιπών κυβερνητικών, κομματικών και εξωθεσμικών παραγόντων στο έργο της Δικαιοσύνης».

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή