Βαριά «καμπάνα» στον ΠΑΟΚ

Χάνει με 0-3 το ματς με τον Ολυμπιακό, αφαίρεση τριών βαθμών και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών
Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 17:21
UPD:17:40
Eurokinissi Sports/LATO KLODIAN
A- A A+

Υπαίτιος θεωρήθηκε ο ΠΑΟΚ για τη μη τέλεση του ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με το πειθαρχικό όργανο της Super League.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» τιμωρήθηκε σήμερα (5/03) με αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα, ο αγώνας κατακυρώθηκε με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ του επιβλήθηκε και αποκλεισμός της έδρας για 2 αγωνιστικές και πρόστιμο 30.000 ευρώ. Η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης θα καταθέσει άμεσα έφεση στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, με προφανή στόχο να προλάβει τις ημερομηνίες, καθώς με βάση τη σημερινή απόφαση θα δώσει κεκλεισμένων των θυρών το ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ, αλλά και το μεθεπόμενο εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο.

Στο πρακτικό μέρος της υπόθεσης, ο «Δικέφαλος» χάνει τρεις βαθμούς και από τους 52 «πέφτει» στους 49, ενώ θα υποδεχθεί χωρίς θεατές την ΑΕΚ, στο ντέρμπι που θα κρίνει τον φετινό τίτλο, την επόμενη (25η) αγωνιστική, όπως και τον Πανιώνιο στις 31 Μαρτίου, για την 27η αγωνιστική.


Η απόφαση:
«Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 23ης αγωνιστικής: 

Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 25/2/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ? άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 25/2/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 3592/18/410733 από 27-02-2018 αναφορά συμβάντων της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: «ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προαγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο «ΤΟΥΜΠΑΣ», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ. 

ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, και τιμωρεί με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου την εγκαλουμένη Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ . 

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ τη χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ και πειθαρχική ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές».

                       Άμεσα η έφεση των «ασπρόμαυρων»

Με το που έγινε γνωστή η απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της Super League οι νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ μελετούν το σκεπτικό της, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να ασκηθεί η έφεση για τη μείωση της ποινής.

Αυτό θεωρείται ότι θα συμβεί το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (6/03), έτσι ώστε σε περίπτωση που «πέσει» η τιμωρία της έδρας να διεξαχθεί με κόσμο το μεγάλο ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής με την ΑΕΚ, που είναι προγραμματισμένο να γίνει στην Τούμπα.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις