Στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Αττικόν

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 20:47
UPD:20:49
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Σε τετράωρη στάση εργασίας (13:00 - 17:00) προχωρούν αύριο, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομεί Αττικόν, διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται, λόγω των συνθηκών της γενικής εφημερίας. Το σωματείο εργαζομένων σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχει δημιουργηθεί «black out», στο Νοσοκομείο, με «ράντζα και φορεία στους διαδρόμους όλων των κλινικών».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Το σωματείο των εργαζομένων τονίζει:

«Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν αποδεχόμαστε το άθλιο καθεστώς των ράντζων, δεν αποδεχόμαστε την εργασιακή μας εξόντωση. Αρνούμαστε να μας εκβιάζουν να πραγματοποιούμε εισαγωγές σε ένα νοσοκομείο που είναι ήδη πλήρες (100%). Τα νοσοκομεία δεν είναι αποθήκες. Τέρμα στα ράντζα και τις υπεράριθμες νοσηλείες.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας να φροντίσει άμεσα για την ασφαλή, ανθρώπινη, πολιτισμένη μεταχείριση των ασθενών.

Διεκδικούμε αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κλινών του ΕΣΥ σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων (π.χ. Λοιμωδών), δημιουργία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Δυτική Αθήνα, άμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών και τεχνικού και λοιπού προσωπικού για να καλυφτούν οι ελλείψεις του νοσοκομείου μας». 

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή