Ευ. Βενιζέλος: Προέχει η άμεση επιστροφή των δυο παιδιών μας στην Ελλάδα

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 15:02
UPD:15:03
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
A- A A+

«Προέχει βεβαίως η άμεση επιστροφή των δυο παιδιών μας στην Ελλάδα», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η Τουρκία έδωσε σε ένα «συνηθισμένο συνοριακό ζήτημα, από αυτά που επιλύονται σε επίπεδο διοικητών μονάδων, διαστάσεις απολύτως ασυμβίβαστες με την ιδιότητα των δυο χωρών ως μελών του ΝΑΤΟ, αλλά και με τη συνεργασία  Ε.Ε. - Τουρκίας ως προς το μεταναστευτικό».

Επιπλέον, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι πληθαίνουν οι προκλήσεις και οι εντάσεις μετά από μια δεκαπενταετία περίπου, όπως είπε, χωρίς θερμό επεισόδιο. «Η τουρκική στάση απέναντι στην Ευρώπη και τη Δύση γενικότερα  είναι προφανές ότι έχει μεταβληθεί», πρόσθεσε.

EURONEWS
Μεσολάβηση του ΟΗΕ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

«Η ρητορική επανάληψη αυτονόητων γενικών αρχών ή διακηρύξεων δεν συνιστά στρατηγική», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας πως η εμπειρία των τελευταίων 44 ετών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει δείξει ότι «όταν η διαχείριση συγκυριακών κρίσεων δεν εντάσσεται σε μια σαφή στρατηγική, δημιουργούνται καταστάσεις που υποκαθιστούν την εθνική στρατηγική».

Τέλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε πως η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία είναι διεθνώς γνωστό ποια είναι, ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι «η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ενώ νομίζουν πολλοί ότι είναι βαθιά επικίνδυνη μόνο στο πεδίο της οικονομίας, είναι το ίδιο  στο κρίσιμο πεδίο των θεσμών και της εθνικής στρατηγικής ασφάλειας».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή