Κυρ. Μητσοτάκης: Τραγικές εικόνες που πηγαίνουν το ποδόσφαιρο χρόνια πίσω

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 16:00
UPD:18:25
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Grecian Echoes» στη Βοστώνη, όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως η κυβέρνηση έταζε και υποσχόταν κάθαρση, ενώ επεσήμανε πως το ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο λαϊκό σπορ και δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές αυτές οι εικόνες. «Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται» πρόσθεσε.

A- A A+

Για τραγικές εικόνες οι οποίες πηγαίνουν το ποδόσφαιρο και την εικόνα της χώρας πολλά χρόνια πίσω έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, στο γήπεδο της Τούμπας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Grecian Echoes» (Ελληνική Ηχώ) στη Βοστώνη, όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως η κυβέρνηση έταζε και υποσχόταν κάθαρση, ενώ επεσήμανε πως το ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο λαϊκό σπορ και δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές αυτές οι εικόνες. «Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, είπε πως η Ελλάδα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και στάθηκε στην ανάγκη ενότητας, ψυχραιμίας και αυτοπεποίθησης.

Όπως συμπλήρωσε, η Ελλάδα πρέπει να εξηγήσει «τι ακριβώς κάνει η Τουρκία, γιατί έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και γιατί πρέπει να αναβαθμίζεται η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «όλοι πρέπει να σεβαστούν την ιδιαίτερη ευαισθησία των Ελλήνων για την ταυτότητα της Μακεδονίας».

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στην κυβέρνηση πως δεν θέλει να δώσει το δικαίωμα στους ομογενείς να ψηφίζουν στον μόνιμο τόπο της διαμονής τους.

Παράλληλα, την κατηγόρησε ότι «η μεγαλύτερη ζημιά που κάνει η δεν είναι τόσο στην οικονομία, όσο στην υποβάθμιση της ίδιας της ποιότητας της Δημοκρατίας μας. Με παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, με παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, με οικοδόμηση νέων εκλεκτικών σχέσεων με μια νέα γενιά ολιγαρχών».

Είπε επίσης ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιήσει τους δυνητικούς ενεργειακούς της πόρους εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.

Ανέφερε εξάλλου ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με τεράστιο ανεκμετάλλευτο ενεργειακό δυναμικό στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τόνισε ότι θα πρέπει να είναι ένα κέντρο καινοτομίας, παραγωγής αλλά και εξαγωγής ανανεώσιμης ενέργειας.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας να αναβαθμίσει τη γεωστρατηγική της σχέση με τις ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή