Η ΕΠΟ παρουσίασε το πλάνο της στη FIFA

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 20:19
UPD:20:21
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Η συνάντηση ανάμεσα στην αντιπροσωπεία της ΕΠΟ και εκπροσώπους της Επιτροπής Ομοσπονδιών της FIFA.πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ζυρίχη, σε «άριστο κλίμα», όπως ισχυρίστηκε η Ομοσπονδία.

Στην τρίωρης διάρκειας ακρόαση παρέστησαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο αναπληρωτής πρόεδρος Νίκος Βακάλης και ο εκτελεστικός γραμματέας Αλέξης Δέδες.

Αντίστοιχα, τις διεθνείς συνομοσπονδίες εκπροσώπησαν οι Χούμπελ, Ντερβισάι, Βέλα, Γεωργίου (επιτροπή παρακολούθησης), Βάσαλο (FIFA), Λάκοβιτς (UEFA) και στελέχη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Στη συνάντηση ο κ. Γραμμένος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και παρουσίασε πλάνο εκσυγχρονισμού της διοικητικής δομής και λειτουργίας του.

Η προτεραιότητα θα δοθεί στα θέματα διακυβέρνησης, επιτάχυνσης της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης κατά τα πρότυπα των FIFA/UEFA, νέου επιχειρηματικού προτύπου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δημιουργίας θεσμικού πλαισίου κατά της χειραγώγησης αγώνων και καταπολέμησης της βίας και των δυσμενών δηλώσεων.

Τα μέλη της επιτροπής ομοσπονδιών της FIFA αναμένεται να εισηγηθούν τις προσεχείς ημέρες προς την Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Συνομοσπονδίας σχετικά με την αναφορά του Χέρμπερτ Χούμπελ, που έχει εισηγηθεί αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (12 Μαΐου) θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι των διεθνών συνομοσπονδιών και μέλη της επιτροπής παρακολούθησης.

Η έκβαση του τελικού, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την τελική απόφαση της FIFA κι εν τέλει για την ίδια την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις