Νέος πρόεδρος στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2018 21:14
UPD:03/05/2018 18:54
A- A A+

Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση της 5ης Απριλίου 2018  τροποποιήθηκε το άρθρο 3 του ΠΔ 311/94 και προβλέπεται, πλέον,  επταμελές διοικητικό συμβούλιο στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) αντί του πενταμελούς που ίσχυε έως σήμερα.

Κατόπιν και της επιθυμίας του  κ. Ιωάννη Χαμηλοθώρη να μην παραμείνει στη θέση του Προέδρου του διοικητικού συμβουλίου,  η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου προχώρησε στο διορισμό νέου πρόεδρου και νέων μελών διοικητικού συμβουλίου (με τριετή θητεία), προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι νέες αυξημένες αρμοδιότητες του ΟΠΙ.

Πρόεδρος αναλαμβάνει  ο νομικός, Αντωνιάδης Ιωάννης του Αλεξάνδρου, αντιπρόεδρος η Δαρειωτάκη Αρίστη του Δημητρίου, υπάλληλος κατηγορίας ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας. 

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι οι: Βαφέας  Νικόλαος του Βασιλείου, Επίκουρος Καθηγητής Ιστορικής και Πολιτικής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Ηλιόπουλος Χαράλαμπος του Κωνσταντίνου, Οικονομολόγος, Κοσμάτος  Κωνσταντίνος του Γερασίμου, Επίκουρος Καθηγητής Νομικής Σχολής Δημοκριτείου  Πανεπιστημίου Θράκης, Νουτσόπουλος Θωμάς του Γεωργίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης, Χριστοφόρου - Λιβάνη  Ιωάννα του Νικολάου-Διονύσου, νομικός.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς