Πάιατ: Πολύ σημαντικός εταίρος στην ενεργειακή ατζέντα των ΗΠΑ η Ελλάδα

Τάχθηκε υπέρ της διαφοροποίησης του εφοδιασμού Ελλάδας και Ευρώπης με αιχμές για τη ρωσική στρατηγική
Πέμπτη, 03 Μαΐου 2018 13:40
UPD:14:33
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε ότι η ενεργειακή ασφάλεια καθιστά τις χώρες λιγότερο ευαίσθητες σε πιέσεις από εξωτερικές δυνάμεις και κατηγόρησε την Ρωσία ότι έχει χρησιμοποιήσει 55 φορές στο παρελθόν το «όπλο» της διακοπής εφοδιασμού ως εργαλείο για να εδραιώσει τις πολιτικές της. 

A- A A+

Ως ένα πολύ σημαντικό εταίρο για τις ΗΠΑ και την ενεργειακή της ατζέντα χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, τονίζοντας πως η χώρα μας καθώς απελευθερώνει την ενεργειακή της αγορά θα έχει τις ΗΠΑ ως αξιόπιστο προμηθευτή και σύμμαχο.

Μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε ότι η ενεργειακή ασφάλεια καθιστά τις χώρες λιγότερο ευαίσθητες σε πιέσεις από εξωτερικές δυνάμεις και κατηγόρησε την Ρωσία ότι έχει χρησιμοποιήσει 55 φορές στο παρελθόν το «όπλο» της διακοπής εφοδιασμού ως εργαλείο για να εδραιώσει τις πολιτικές της. Στο πλαίσιο αυτό τάχθηκε κατά των αγωγών North και South Stream τονίζοντας ότι αποτελούν ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια της Μόσχας.

Επιπλέον, ο κ. Πάιατ τόνισε ότι η εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και από τις ΗΠΑ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για την διαφοροποίηση του εφοδιασμού της Ελλάδας και της Ευρώπης και υπενθύμισε την δήλωση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της επίσκεψης του στις ΗΠΑ και της συνάντησης με τον Πρόεδρο Τραμπ, ότι η Ελλάδα θα γίνει ο τρίτος εισαγωγέας αμερικανικού αερίου στην Ευρώπη. Επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον αναδυόμενο ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου και χαρακτήρισε την χώρα μας ως πυλώνα σταθερότητας και ισχυρό εταίρο της Δύσης σε ένα δύσκολο περιβάλλον.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή