Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Υπουργός των απολύσεων ο Κυρ. Μητσοτάκης

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2018 23:49
UPD:23:52
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

«Ψευδεπίγραφα μεταρρυθμιστή», καθώς και υπουργό «των απολύσεων και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους», χαρακτηρίζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος νωρίτερα, σε εκδήλωση για τον Δημόσιο Τομέα, τόνισε πως «το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλωθεί», καθώς και ότι δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, όμως ο κανόνας μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις θα εφαρμοσθεί.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρει πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει καταγραφεί στην ιστορία ως πλέον αποτυχημένος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αυτή είναι τελικά η πολιτική "αριστεία" του».

Η πλήρης ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης:

«Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ερμήνευσε τις κοινωνικές ανισότητες ως φυσικό φαινόμενο τοποθετώντας τον εαυτό του στον Μεσαίωνα, ξαφνικά χθες ανακάλυψε το Διαφωτισμό, τολμώντας να ψελλίσει για πρώτη φορά τις λέξεις “κοινωνικό κράτος”.

Δεν χρειάστηκε όμως να περάσει ούτε μια μέρα, για να αποκαλύψει το πραγματικό του πρόσωπο, το κοινωνικά ανάλγητο και ακραία νεοφιλελεύθερο.

Τι μας είπε, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης;

Πρώτον ότι θα ξηλώσει την για πρώτη φορά αξιοκρατική διαδικασία επιλογής Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων του Δημοσίου μέσω ανοιχτών, δημόσιων προκηρύξεων, προκειμένου -προφανώς- να αποκαταστήσει τα στελέχη της ΔΑΚΕ.

Καμία έκπληξη… Η παράταξή του διαθέτει εμπειρογνωμοσύνη δεκαετιών…

Άλλωστε, ήταν ο ίδιος που καθαίρεσε σε μία νύχτα αξιοκρατικά επιλεγμένα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να τοποθετήσει φίλους, γνωστούς και λοιπούς συγγενείς.

Δεύτερον, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι έχει αλώσει το κράτος με μετακλητούς ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος;

Αυτός που είχε καταλάβει δύο ορόφους του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τον στρατό των μετακλητών του.

Τρίτον ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν θα κάνει απολύσεις.

Αλήθεια, τον πιστεύει κανένας;

Αυτόν που απέλυσε σε μια νύχτα καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης και σχολικούς φύλακες.

Αυτόν που έθεσε σε διαθεσιμότητα δημοτικούς αστυνομικούς, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα.

Τέταρτον, είπε ότι θα επαναφέρει τον κανόνα των προσλήψεων “μια μόνο πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις στο Δημόσιο”.

Επιτέλους το παραδέχτηκε.

Θέλει μνημόνιο σκληρότερο από αυτό που μας επέβαλαν οι δανειστές το 2010.

Κανένα παράδοξο… Αφού κατά δήλωσή του θα ιδιωτικοποιήσει μέχρι και το Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Προφανώς κατά τον κ. Μητσοτάκη δεν χρειάζεται να προσληφθεί κανένας γιατρός, κανένας καθηγητής. Στον καιάδα όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους.

Λογικό… Αφού κατά τον κ. Μητσοτάκη δεν είμαστε όλοι ίσοι. Όσο για τους φτωχούς, τους αδύναμους, τους κοινωνικά ευάλωτους δεν χρειάζεται το κοινωνικό κράτος.

Έχει ο θεός…

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε “διάφανο και απολύτως αξιοκρατικό σύστημα” αξιολόγησης.

Απολύτως διάφανο ήταν το σύστημά του...

Ήθελε να απολύσει το 15% των υπαλλήλων απροκάλυπτα και χωρίς καμία αιτιολογία.

Και επειδή μίλησε για ένα Δημόσιο καλύτερο και αποδοτικότερο, ας μας θυμίσει μία  μεταρρύθμιση, που έκανε στη Δημόσια Διοίκηση.

Η απάντηση είναι απολύτως καμία.

Ο ψευδεπίγραφα “μεταρρυθμιστής” κ. Μητσοτάκης έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένος στην μνήμη όλων των Ελλήνων ως ο υπουργός των απολύσεων και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους.

Όσο και αν προσπαθεί να το κρύψει, το “έργο του” του δεν καμουφλάρεται…

Στον αντίποδα της καταστροφικής πολιτικής της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη, η σημερινή κυβέρνηση υλοποιεί ένα ολιστικό σχέδιο στέρεων και μακρόπνοων μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση.

Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, απλοποίηση και ψηφιοποίηση διαδικασιών, αξιοκρατικές επιλογές στελεχών της Διοίκησης, ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και λοιπά.

Είναι μερικές μόνο από τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις, στο πλαίσιο της τριετούς “Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση”.

Ας το καταλάβει, λοιπόν, καλά. Η Δημόσια Διοίκηση αναβαθμίζεται και ο κ. Μητσοτάκης έχει καταγραφεί στην ιστορία ως πλέον αποτυχημένος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αυτή είναι τελικά η πολιτική “αριστεία” του».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή