Όλγα Γεροβασίλη: Η Ν.Δ. θέλει κομματικούς διορισμούς

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 19:18
UPD:19:21
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Επίθεση στην Νέα Δημοκρατία, εξαπέλυσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή τον τρόπο στελέχωσης της Δημόσιας Διοίκησης, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θέλει «κομματικούς διορισμούς και καμία διαδικασία».

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, «η αποκομματικοποίηση της Δημοσίας Διοίκησης, δηλαδή η επιλογή των επιτελικών στελεχών της με τρόπο αντικειμενικό και αξιοκρατικό, αποτελεί βασικό στοιχείο της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας της Κυβέρνησης».

«Μετά από 5 μήνες συστηματικής υπονόμευσης της μεταρρύθμισης αυτής από την αξιωματική αντιπολίτευση (μέσω ανακοινώσεων, δηλώσεων, διαρροών και κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων), σήμερα επιτέλους η ΝΔ ομολόγησε επισήμως τη θέση της: "Αποκομματικοποίηση δεν είναι η μετατροπή θέσεων με πολιτικό χαρακτήρα σε διοικητικές"», τόνισε.

Όπως τόνισε «η ΝΔ δεν θέλει οι μέχρι πρότινος κομματικές της τοποθετήσεις να αντικατασταθούν από αξιοκρατική διαδικασία επιλογής, αλλά για την αξιωματική αντιπολίτευση αποκομματικοποίηση σημαίνει:

  • Διορισμούς σε θέσεις Γενικών Γραμματέων αποκλειστικά πολιτευτών και κομματικών στελεχών.
  • Στελέχωση της Δημόσιας Διοίκησης με εγγεγραμμένους στο Μητρώο Στελεχών της ΝΔ και μόνο.
  • Τοποθετήσεις φίλων, συγγενών και αφισοκολλητών σε υψηλές θέσεις ευθύνης, χωρίς διαδικασίες και μετά τα μεσάνυχτα…
  • Καρατομήσεις επιτελικών στελεχών, χωρίς καμία απολύτως αιτία πλην της κομματικής ταυτότητας.

Δε διστάζει μάλιστα η ΝΔ να ψέξει και τους ίδιους τους θεσμούς, γιατί υποστηρίζουν την ουσιαστική αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης. Μάλλον, διεθνώς δεν ορίζεται η αποκομματικοποίηση όπως την εννοεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης…».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή