Τουλάχιστον 35 μέλη του PKK νεκρά σε τουρκικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 07:33
UPD:07:37
REUTERS/STRINGR/IRAQ
A- A A+

Τουλάχιστον 35 μέλη του PKK σκοτώθηκαν σε επιδρομές που εξαπέλυσαν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στην ορεινή περιοχή Καντίλ του βόρειου Ιράκ την Παρασκευή, όπως ανέφερε ο τουρκικός στρατός.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε το Σάββατο ότι τουρκικά αεροσκάφη έπληξαν χώρο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση ανώτερων στελεχών του PKK στο Καντίλ, προσθέτοντας πως πολλά από τα στελέχη αυτά σκοτώθηκαν.

Το τουρκικό γενικό επιτελείο γνωστοποίησε την πληροφορία μέσω Twitter το Σάββατο, ωστόσο δεν κατέστησε σαφές εάν ο απολογισμός που έδωσε αφορά τα πλήγματα στα οποία αναφέρθηκε ο Ερντογάν στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του το Σάββατο.

Ο τουρκικός στρατός έχει πολλαπλασιάσει τελευταία τις αεροπορικές επιδρομές του στο βόρειο Ιράκ, στοχοθετώντας κυρίως βάσεις του PKK στο Καντίλ, όπου η Άγκυρα θεωρεί πως βρίσκονται πολλά υψηλόβαθμα μέλη της οργάνωσης.

Το PKK, το οποίο διεξάγει ανταρτοπόλεμο στη νοτιοανατολική Τουρκία από το 1984, χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» οργάνωση από την Άγκυρα, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε..

Η τουρκική κυβέρνηση ανεβάζει τους τόνους το τελευταίο διάστημα και προειδοποιεί ότι ενδέχεται να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση στα όρη Καντίλ, με τον Ερντογάν να διαμηνύει πως θα «αποξηράνει το τρομοκρατικό έλος» στην περιοχή αυτή, κοντά στα σύνορα Ιράκ-Ιράν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή