Αισθητική συνύπαρξη διαφορετικών εγχόρδων

Συναυλία του Βασίλη Ρακόπουλου στην αυλή του ΜΙΕΤ, από 28 έως 30 Ιουνίου
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 10:10
A- A A+

Μουσικοί ήχοι θα πλημμυρίσουν την αυλή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ: Θουκυδίδου 13 - Πλάκα), μέσα από τη συναυλία κλασικής μουσικής του Βασίλη Ρακόπουλου, με τίτλο «Affection», η οποία παρουσιάζεται από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, θα παρουσιαστεί το έργο «Affection» και, στο δεύτερο, το έργο «No answer». Τα κλασικής φόρμας έργα αναζητούν έναν κοινό τόπο αισθητικής συνύπαρξης διαφορετικών στιλιστικών ιδιωμάτων από την εποχή του μπαρόκ έως τον 20ό αιώνα. Έγχορδα διαφορετικών εποχών συναντιούνται στη σχετικότητα του μουσικού χρόνου με σύγχρονη ενορχηστρωτική αντίληψη, που επιχειρεί μια πρωτότυπη σκηνοθεσία των ηχητικών επιφανειών.

Η σουίτα «Αffection», γραμμένη για κλασική κιθάρα και κουιντέτο εγχόρδων, χαρακτηρίζεται από σαφή θεματική αναφορά στο μπαρόκ και λυρικές αναπτύξεις που παραπέμπουν συνεκδοχικά στην τρυφερότητα, την ευαισθησία και την αθωότητα, όπως υπαινίσσεται ο τίτλος.

Η σουίτα «No answer» χαρακτηρίζεται από πιο σύγχρονα αρμονικά και μελωδικά ιδιώματα. Διατηρεί παρόμοια λυρικά στοιχεία με το «Affection», αλλά έχει πιο έντονη δραματουργική πλοκή, καθώς συσχετίζεται με την υπαρξιακή αναζήτηση.

Συντελεστές

Ερμηνεύουν: Μιχαηλάγγελος Τουμανίδης (κλασική κιθάρα), Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Γιάννης Αθανασόπουλος (βιόλα), Περικλής Τιμπαλέξης (βιολί), Αλέξανδρος Κασαρτζής (τσέλο), Δημήτρης Τσεκούρας (κόντρα μπάσο).

Πληροφορίες

Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) - Αυλή: Θουκυδίδου 13 - Πλάκα, τηλ.: 210 3221335. Διάρκεια: 34 λεπτά (πρώτο μέρος), 28 λεπτά (δεύτερο μέρος). Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 10 ευρώ, φοιτητικό - 65+ - ανέργων - ΑΜΕΑ: 5 ευρώ. Η προπώληση των εισιτηρίων θα πραγματοποιείται από το Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ: Αμερικής 13 - Αθήνα. Την ημέρα της συναυλίας τα εισιτήρια θα διατίθενται και στον χώρο διεξαγωγής της.

gkoul@naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς