«Παίξε Τσιτσάνη μου…» για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Τετάρτη 4 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο
Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 09:10
UPD:18:36
A- A A+

Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» χρόνια τώρα προσφέρει βοήθεια με τις κινητοποιήσεις του σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, διοργανώνοντας συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, αγώνες δρόμου και διάφορες άλλες εκδηλώσεις με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων, που μετατρέπονται αυτομάτως σε τρόφιμα. 

Φέτος, στις 4 Ιουλίου, θα παρουσιάσει στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο τη συναυλία «Παίξε Τσιτσάνη μου…», στην οποία θα συμμετέχουν μεγάλοι Έλληνες καλλιτέχνες.

Ελευθερία Αρβανιτάκη

Η φετινή συναυλία αφιερώνεται στον σημαντικότερο δημιουργό της ελληνικής λαϊκής μουσικής του 20ού αιώνα. Το εμβληματικό στάδιο στο κέντρο της Αθήνας αυτή τη φορά θα γεμίσει με τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, του συνθέτη που κατάφερε να αλλάξει την ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για πάντα.

Έργο της Αθηνάς Χατζή.

Οι Ελευθερία Αρβανιτάκη,  Φωτεινή Βελεσιώτου, Γλυκερία,  Ελεωνόρα Ζουγανέλη,  Βιολέτα Ίκαρη,  Γιάννης Κότσιρας,  Κώστας Μακεδόνας,  Κωστής Μαραβέγιας,  Λεωνίδας Μπαλάφας,  Δημήτρης Μπάσης,  Γιώτα Νέγκα,  Χρήστος Νικολόπουλος,  Γιώργος Νταλάρας,  Μαρίζα Ρίζου,  Μαρίνα Σάττι και  Ελένη Τσαλιγοπούλου θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η τρίτη μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Την πρώτη φορά το 2016, απευθύνθηκε στον συνθέτη – μαέστρο, λάτρη της αισθητικής και δημιουργικής έκφρασης, στον μουσουργό Σταύρο Ξαρχάκο για τη διοργάνωση της μεγάλης συναυλίας. Τη δεύτερη φορά, το καλοκαίρι του 2017, με τη συναυλία «Ζη το ελληνικό τραγούδι», ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσίασε στο Καλλιμάρμαρο έναν γαλαξία από φωνές και τραγούδια, σε μια νύχτα σαν κι αυτές που μας χαρίζει πάνω από 50 χρόνια τώρα. Φέτος, ο Διονύσης Σαββόπουλος θα προλογίσει τη συναυλία, ενώ ο Γρηγόρης Βαλτινός θα είναι ο αφηγητής.

Ελένη Τσαλιγοπούλου

Στη μεγάλη  συναυλία «Παίξε Τσιτσάνη μου…», ο Γιώργος Νταλάρας έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια και ο Σταμάτης Φασουλής θα σκηνοθετήσει την παράσταση.

Δημήτρης Μπάσης

Στόχος της συναυλίας είναι η υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Η προσδοκία όλων για τη συναυλία αυτή, είναι με όχημα τον πολιτισμό μας και μέσα από την καλλιτεχνική κατάθεση, να συγκεντρωθούν χρήματα, τα οποία θα μετατραπούν αυτομάτως σε τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Το βράδυ της συναυλίας,  το μετρό (Γραμμές 1,2 και 3), το τραμ, τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα παρατείνουν το ωράριο της λειτουργίας τους μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το κοινό.

Όσοι θέλουν να προμηθευτούν  εισιτήρια,  εκτός από τη Viva.gr,  το site του «Όλοι Μαζί Μπορούμε»  και τα φυσικά σημεία πώλησης εισιτηρίων, έχουν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν  και έξω από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς