Τουρκία: Στην Αφρίν εξουδετερώσαμε 4.513 τρομοκράτες

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 16:28
UPD:16:31
REUTERS/KHALIL ASHAWI
A- A A+

Περίπου 4.513 τρομοκράτες «εξουδετερώθηκαν» κατά τη διάρκεια της τουρκικής επιχείρησης «Κλαδί Ελιάς» στην πόλη Αφρίν της Συρίας, όπως ανακοίνωσαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, από τις 20 Ιανουαρίου όταν και ξεκίνησαν οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, «εξουδετερώθηκαν» 4,513 τρομοκράτες. Να σημειωθεί ότι με την λέξη εξουδετέρωση, η Τουρκία υποδηλώνει ότι οι εν λόγω άνθρωποι είτε σκοτώθηκαν, είτε αιχμαλωτίστηκαν είτε παραδόθηκαν.

Στην ανακοίνωση τονίζεται, επίσης, ότι 56 τρομοκράτες του PKK εξουδετερώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 22 και 28 Ιουνίου σε όλη την Τουρκία και το βόρειο Ιράκ, ενώ σκοτώθηκαν τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες και έξι άλλοι τραυματίστηκαν.

Η επιχείρηση «Κλαδί Ελιάς» ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου, με στόχο την εξολόθρευση της οργάνωσης YPG, παρακλάδι του ΡΚΚ, ενώ στις 18 Μαρτίου, τα τουρκικά στρατεύματα και τα μέλη του ελεύθερου Συριακού Στρατού κατέλαβαν την πόλη της Αφρίν, μετά από 58 ημέρες πολιορκίας.

Τέλος, σύμφωνα με το Αnadolu κατά τη διάρκεια της «τρομοκρατικής εκστρατείας» του PKK εναντίον της Τουρκίας, η οποία διήρκεσε περισσότερο από τρεις δεκαετίες, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή