Διήμερο για εξοπλισμούς - Στο «τραπέζι» και οι φρεγάτες

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 17:49
UPD:18:23
www.naval-group.com/Didier ROPERS
A- A A+

Με θέματα που αφορούν τους αμυντικούς εξοπλισμούς γαλλικής προέλευσης που έχουν ενταχθεί ή έχουν προοπτική να ενταχθούν στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αθήνα η 28η ετήσια συνάντηση της ελληνογαλλικής επιτροπής εξοπλισμών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εξετάζονται, σε διακρατικό επίπεδο, θέματα που αφορούν:

  • Τρέχουσες συμβάσεις με εταιρείες γαλλικών συμφερόντων.
  • Υποστήριξη υφιστάμενων συστημάτων γαλλικής προέλευσης.
  • Προοπτικές τυχόν νέων προγραμμάτων.
  • Διερεύνηση δυνατοτήτων εμπλοκής της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας σε μελλοντικά προγράμματα.
  • Συνεργασία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας.
  • Ενημέρωση επί των τηρουμένων διαδικασιών προμηθειών από τις γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Επικεφαλής της συνάντησης από ελληνικής πλευράς είναι ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, αντιναύαρχος (εα) Κυρ. Κυριακίδης και από γαλλικής ο διευθυντής κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής, ταξίαρχος Hubert L' Ebraly.

Nωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, είχε τονίσει πως βρίσκεται στην Ελλάδα, κλιμάκιο της γαλλικής διεύθυνσης εξοπλισμών και συνομιλεί με τη ΓΔΑΕΕ για το θέμα των FREMM.

«Έχουμε μπει πλέον σε διαδικασία συζήτησης για τις φρεγάτες FREMM, βάσει της απόφασης του ΚΥΣΕΑ του 2009. Υπεγράφη το follow on support για τα Mirage. Προχωρά εντός των επόμενων ημερών το follow on support για τα C-27. Παράλληλα έχουμε αποστείλει στην αμερικανική πλευρά, κατόπιν αιτήματός της, έναν κατάλογο από μέσα τα οποία χρειαζόμαστε για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας», επεσήμανε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή