Ποτάμι: Να δοθεί αυστηρή απάντηση στα ανατολίτικα παζάρια της Τουρκίας

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 12:25
UPD:12:26
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

«Ο εκβιασμός της Τουρκίας προς την Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει αποδεκτός» τονίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την επιστολή της Άγκυρας προς το Ευρωκοινοβούλιο, στην οποία η γειτονική χώρα συνδέει την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Η δικαιοσύνη σε μια ευρωπαϊκή χώρα λειτουργεί ανεξάρτητα. Αυτό οφείλει να το γνωρίζει η Τουρκία. Έτσι πράττει η ελληνική Δικαιοσύνη όταν εξετάζει τα αιτήματα ασύλου των οκτώ Τούρκων αξιωματικών» σημειώνει το Ποτάμι, συμπληρώνοντας πως αυτό «έπρεπε να το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους και στην ελληνική κυβέρνηση σε περίπτωση που ισχύουν οι τουρκικοί ισχυρισμοί περί υποσχέσεων για έκδοση των "8"».

Όπως υπογραμμίζει το Ποτάμι «τα ανατολίτικα παζάρια που ζητά η Τουρκία εκβιάζοντας με καταδίκη των 2 Ελλήνων αξιωματικών, σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημά της, πρέπει να τύχουν αυστηρής απάντησης, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από την Ευρώπη».

«Ο εκβιασμός προς την Ελλάδα αποτελεί ταυτόχρονα και δείγμα του πόσο απέχει η Τουρκία από το να είναι ένα κράτος δικαίου, που συνιστά μια από τις βασικές ευρωπαϊκές αξίες» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή