Η μητέρα του Χάνεϊκατ θεωρεί ότι ο γιος της δολοφονήθηκε

Κυριακή, 08 Ιουλίου 2018 22:40
UPD:22:44
EPA/ROBERTO BREGANI
A- A A+

Η είδηση για το θάνατο του Τάιλερ Χάνεϊκατ σόκαρε το παγκόσμιο μπάσκετ και την κοινή γνώμη, η αστυνομία έκανε λόγο για αυτοκτονία, αλλά η μητέρα του εκλιπόντος ισχυρίστηκε με συνέντευξή της στο «sport5.co.il» πως ο γιος της δολοφονήθηκε. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η μητέρα του ο Χάνεϊκατ είχε πέσει σε κατάθλιψη εξαιτίας της απροθυμίας του να επιστρέψει στη Ρωσία και λόγω της πίεσης του μάνατζέρ του να επιστρέψει στη Χίμκι. 

«Ήθελε να επιστρέψει στο NBA και είχε συμφωνήσει να παίξει με την Οκλαχόμα στο Summer League. Ωστόσο, έκανε εξετάσεις και διαπιστώθηκε πρόβλημα στο γόνατο. Αυτό τον απογοήτευσε. Δεν ήθελε να είναι στη Ρωσία, μου έλεγε ότι δεν του αρέσει το κρύο και ότι εκεί ήταν πολύ σκοτεινά», είπε η μητέρα του. 

«Σχεδίαζε να ζητήσει βοήθεια εκείνη τη μέρα, αλλά τότε άρχισε να είναι πολύ αναστατωμένος και δεν μπορούσα να τον καταλάβω. Του είπα ότι αν ενεργούσε επιθετικά, θα έπρεπε να καλέσω την Αστυνομία. Πήγε στη Ρωσία και επέστρεψε ένα άτομο που δεν γνώριζα, ήταν πολύ επιθετικός, φοβόμουν για τον εαυτό μου, αλλά περισσότερο φοβόμουν για εκείνον, έτσι κάλεσα την Αστυνομία και αυτοί ήρθαν και σκότωσαν το παιδί μου», πρόσθεσε. 

Και συνέχισε: «Προσπάθησαν να μου πουν ότι αυτοκτόνησε. Ήταν σε κατάθλιψη, αλλά μου είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα πλήγωνε τον εαυτό μου, γιατί ήξερε ότι θα πλήγωνε εμένα. Αυτό μου το είχε υποσχεθεί. Του είχα ζητήσει να λάβει θεραπεία, γιατί άρχισε να λέει παράλογα πράγματα. Ήταν σε ψυχολογική κατάρρευση. Ήξερε ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά δεν καταλάβαινε τι»

Η μητέρα του Χάνεϊκατ αμφιβήτησε ευθέως την αναφορά της αστυνομίας περί αυτοκτονίας. «Αυτοκτόνησε... Όταν αυτοκτονείς συνήθως σκοτώνεσαι απευθείας, δεν πας από δωμάτιο σε δωμάτιο. Ακόμα και αν αυτοκτόνησε, η Αστυνομία απλά κλείδωσε το σπίτι για ώρες και μπήκε μέσα πολύ αργότερα. Φαντάζομαι πόσο υπέφερε. Πιστεύω ότι ένας από τους αστυνομικούς τον πυροβόλησε σημαδεύοντας το παράθυρο», είπε. 

Και συμπλήρωσε: «Όταν έβγαλαν το σώμα τους έξω, τους ικέτευσαν να με αφήσουν να το δω. Μου είπαν όμως ότι δεν δεν θέλω να τον δω έτσι. Έτσι, δεν ξέρω καν ποιο μέρος του σώματός του πυροβολήθηκε. Πήγε από την ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο σε μια προσπάθεια να αμυνθεί, καθώς αιμορραγούσε μέχρι θανάτου. Έβαλε τα έπιπλα για να προστατευθεί. Μου λένε ότι θα τους πάρει και 10 μήνες να ολοκληρώσουν την έρευνα. Αύριο έχει προγραμματιστεί η νεκροψία, αλλά πώς μπορώ να τους εμπιστευθώ ότι μου λένε την αλήθεια;».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις