Στην Ολομέλεια της Βουλής ο «Κλεισθένης» και η κάτατμηση της Β' Αθήνας

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 18:20
UPD:18:20
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να εισαχθεί αύριο, Τετάρτη 11 Ιουλίου, το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πρόγραμμα Κλεισθένης) καθώς και οι τροπολογίες για την κατάτμηση της Β' Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής και η συγκρότηση επιτροπής για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Νωρίτερα, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή στα άρθρα και το σύνολό του το ν/σ για τον «Κλεισθένη» και οι τροπολογίες για την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών.

Η Νέα Δημοκρατία, διατηρεί επιφύλαξη επί των δύο τροπολογιών και σύμφωνα με τον εισηγητή της , Μάκη Βορίδη, στην Ολομέλεια θα τοποθετηθεί ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΔΗΣΥ υπερψηφίζει την τροπολογία για την κατάτμηση Περιφερειών.

Οι ΑΝΕΛ, διατηρούν επιφύλαξη να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια στα άρθρα, τα οποία αφορούν στην εκλογή των δημοτικών συμβουλίων με απλή αναλογική. Τα σχετικά άρθρα (28, 33, 56) υπερψηφίζει το ΚΚΕ, ενώ το Ποτάμι επιφυλάσσεται για την Ολομέλεια.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Περιφερειακών Συνδέσμων Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ Σ.Α.) και ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ενιαία άσκηση των αρμοδιοτήτων σχετικά με την απονομή ιθαγένειας και την πολιτογράφηση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή