Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 14:22
UPD:15:18
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Το Ποτάμι θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία επανέλαβε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις βουλευτών του κόμματος που βλέπουν θετικά μια μετεκλογική συνεργασία είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «όλους μας ενώνει η απόφαση το Ποτάμι να κατέβει στις επόμενες εκλογές αυτόνομο. Οι βασικές θέσεις που υπερασπίζεται το Ποτάμι μας ενώνουν όλους. Η κοινή μας ατζέντα είναι ισχυρότερη από το βλέμμα δεξιά ή αριστερά».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως «το Ποτάμι είναι εδώ και για τα μικρά και όχι μόνο για τα μεγάλα», αναφέροντας ενδεικτικά την ομόφωνη απόφαση της Βουλής, μετά από πρόταση του Γιώργου Αμυρά και του Γιώργου Μαυρωτά, να παίρνουν άδεια οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα όταν δίνουν αίμα.

«Μια μικρή συμβολή σε μια μεγάλη ανθρωπιστική προσπάθεια», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, τονίζοντας ότι κάθε καλοκαίρι η Ελλάδα εισάγει αίμα για τις ανάγκες των νοσοκομείων της, ενώ θα έπρεπε αυτή η ανάγκη να καλύπτεται από την προσφορά όλων μας.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο τετραπλών εκλογών τον Μάιο του 2019, και την τροπολογία που κατέθεσαν 16 κυβερνητικοί βουλευτές, τόνισε πως «οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ παίζουν την κολοκυθιά». «Πριν από λίγο καιρό αποφάσισαν ότι οι δημοτικές εκλογές πρέπει να γίνουν τον Οκτώβριο του 2019. Τώρα μας λένε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Μάϊο. Η πολιτική δεν είναι παιχνίδι. Χρειάζεται σταθερούς κανόνες. Δημιουργείται αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες που είναι  εις βάρος της οικονομίας, εις βάρος της ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στον «Κλεισθένη» που συζητείται στη Βουλή επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί ένα κόμμα για να μπει στη Βουλή να χρειάζεται 3% και για να εκλεγούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να χρειάζονται 0,5-1%.

«Τα δημοτικά συμβούλια θα απορροφήσουν όλες τις ακρότητες που υπάρχουν στην κοινωνία», τόνισε και πρόσθεσε ότι «θα μετατραπούν σε ρινγκ».  

«Συνάντησα πετυχημένους δημάρχους από όλους τους πολιτικούς χώρους και όλοι συμφώνησαν πως είναι τουλάχιστον επιπόλαιο να λες σήμερα ότι θα γίνουν εκλογές με ενα σύστημα απόλυτης αναλογικής και όποιος πάρει μερικές εκατοντάδες ψήφους θα είναι στο δημοτικό συμβούλιο και θα μπορεί να σαμποτάρει τη λειτουργία του», υπογράμμισε.

Τέλος, μιλώντας για τη συμφωνία των Πρεσπών, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συμφωνία είναι πιθανόν να μην έρθει προς ψήφιση σε αυτή τη Βουλή, αλλά να πάει στην επόμενη. Συμπλήρωσε, δε, πως θα έπρεπε να έχουμε μια ενιαία εθνική φωνή και σε αυτό θα συνέβαλε η δημιουργία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, το οποίο όμως ουδέποτε προχώρησε. «Ο κ.Καμμένος ανάλογα τα ξενύχτια του, έχει και μία διαφορετική θέση το πρωί. Είναι επικίνδυνο ένας εθνικολαϊκιστής, ακραίων απόψεων και απρόβλεπτων αντιδράσεων να είναι στο υπουργείο Αμύνης» επεσήμανε.

Στον Σταύρο Θεοδωράκη απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛ., Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή