Αφγανιστάν: Αμερικανός στρατιωτικός σκοτώθηκε σε μάχη

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 07:14
UPD:08:05
REUTERS/PARWIZ

Στο Αφγανιστάν η βία αναζωπυρώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τη λήξη της χωρίς προηγούμενο κατάπαυσης του πυρός που είχε τεθεί σε εφαρμογή τον περασμένο μήνα. 

A- A A+

Ένας Αμερικανός στρατιωτικός σκοτώθηκε σε μάχη στη διάρκεια επιχείρησης στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ την Πέμπτη. Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο Αμερικανού στρατιωτικού στην ασιατική χώρα μέσα σε μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, ένα στέλεχος των αφγανικών σωμάτων ασφαλείας σκοτώθηκε στην ίδια επιχείρηση, ενώ πολλά άλλα τραυματίστηκαν. Στην περιοχή όπου έγινε η επιχείρηση, οι αμερικανικές και οι αφγανικές ένοπλες δυνάμεις δρουν συχνά εναντίον τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Η ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα ενώ βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής του NATO στις Βρυξέλλες.

Οι ηγέτες των χωρών-μελών του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού υποτίθεται ότι θα συζητούσαν κυρίως για την κατάσταση στο Αφγανιστάν στη Σύνοδο, αλλά το ζήτημα πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κλιμάκωσε τη διένεξη για τις αμυντικές δαπάνες των χωρών-μελών.

Στο Αφγανιστάν η βία αναζωπυρώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τη λήξη της χωρίς προηγούμενο κατάπαυσης του πυρός που είχε τεθεί σε εφαρμογή τον περασμένο μήνα. Συντονισμένες επιθέσεις των Ταλιμπάν εναντίον δύο βάσεων του στρατού του Αφγανιστάν και τριών σημείων ελέγχου, στο βόρειο τμήμα της χώρας, είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 30 Αφγανοί στρατιωτικοί, όπως δήλωσαν Αφγανοί αξιωματούχοι την Πέμπτη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, DPA, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή