Μαρκ Γκασόλ: Όλες οι νίκες δεν είναι τίποτα μπροστά στο να σώζεις μετανάστες

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 13:31
UPD:13:33
twitter/ Marc Gasol
A- A A+

Διαθέτει φήμη, δόξα κι εκατομμύρια δολάρια καθώς έχει τον «θαυμαστό» κόσμο του ΝΒΑ στα πόδια του. Παρ’ όλα αυτά, ο σπουδαίος Μαρκ Γκασόλ στις καλοκαιρινές διακοπές του επιλέγει να παράσχει τη βοήθειά του σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.

Ο αστέρας των Memphis Grizzlies βρίσκεται σε αποστολή διάσωσης μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ο Μαρκ Γκασόλ δημοσίευσε φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter όπου εμφανίζεται να συμμετέχει σε επιχείρηση διάσωσης ως μέλος της ομάδας «Proactiva Open Arms», μιας οργάνωσης με έδρα την Ισπανία που βοηθά στη διάσωση των προσφύγων που εγκαταλείπουν τον πόλεμο και τη φτώχεια.

Στη φωτογραφία, ο Μαρκ Γκασόλ διακρίνεται να βοηθά μία γυναίκα που βρίσκεται σε σωσίβια λέμβο και, μαζί με άλλα μέλη της ομάδας διάσωσης, τη μεταφέρουν σε σωστικό σκάφος. «Έχω δύο παιδιά, τη Τζούλια και τον Λούκα. Θέλω να τους δώσω το παράδειγμα. Φαντάζομαι την αγωνία των γονιών που προσπαθούν να διασχίσουν με τα παιδιά τους τη Μεσόγειο από την Αφρική για να φτάσουν στην Ευρώπη. Τι εκβιασμούς, δολοφονίες, απειλές δέχονται, διακινδυνεύοντας τα πάντα για να φτάσουν σε μια χώρα όπου μπορούν να ζήσουν με ειρήνη κι αξιοπρέπεια» λέει ο διάσημος μπασκετμπολίστας, μιλώντας στην ισπανική «El Pais». 

Από τους καλύτερους παίκτες στο NBA, ο Μαρκ αισθάνεται πολύ πιο υπερήφανος γιατί χθες συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης μιας μετανάστριας από το Καμερούν που είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη της ανοικτά των ισπανικών ακτών. «Όλες οι νίκες με τους Μέμφις Γκρίζλις δεν είναι τίποτα μπροστά στο να δίνεις ένα χέρι για την αντιμετώπιση της καθημερινής τραγωδίας των χιλιάδων μεταναστών που διακινδυνεύουν και συχνά χάνουν τη ζωή τους, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη δυστυχία» λέει ο Μαρκ Γκασόλ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις