Φ. Κουβέλης: Επιλογή του Ερντογάν η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν για 18 μήνες προφυλακισμένοι, δεν τίθεται κανένα θέμα ανταλλαγής με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς
Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 10:04
UPD:10:08
SOOC/Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Η σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αποτελεί επιλογή του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιθυμεί τη διατήρηση του κλίματος έντασης με τη χώρα μας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη, ο οποίος δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει τον χρόνο αποφυλάκισης τους.

Ο κ. Κουβέλης άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν για 18 μήνες προφυλακισμένοι, ενώ μιλώντας στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι δεν επετράπη στην ελληνική πλευρά να εκπροσωπηθεί στον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων των δύο στρατιωτικών.

Όσον αφορά τις ελληνικές ενέργειες και παρεμβάσεις τόνισε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπάρχει κανένα διεθνές φόρουμ στο οποίο να μην έχει τεθεί το ζήτημα και η προσπάθεια να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες είναι συνεχής, ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά ότι  δεν τίθεται κανένα θέμα ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Κουβέλης επισήμανε πως αν δεν ολοκληρωθούν προηγουμένως όλα τα στάδια της δεν μπορεί να έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο εκτιμώντας ωστόσο ότι θα περάσει με πλειοψηφία μεγαλύτερη από αυτή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, αναφερόμενος στο θέμα της περικοπής των συντάξεων άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιο ισοδύναμο μέτρο ή και μετάθεσης του χρόνου ισχύος των περικοπών.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή