Γ. Μορφέσης: Στον τελικό θα διεκδικήσουμε το καλύτερο

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 23:24
UPD:23:31
koe.org.gr

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Η Εθνική Γυναικών θα διεκδικήσει την Παρασκευή τον πρώτο τίτλο της Ιστορίας της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετά τη νίκη-πρόκριση στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης απέναντι στη διοργανώτρια Ισπανία, με 11-9.

«Ήμασταν η καλύτερη ομάδα σήμερα. Από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο είχαμε πλάνο και καθαρό μυαλό, είχαμε εξαιρετική αμυντική λειτουργία, γνωρίζαμε ότι η διαιτησία θα είναι απέναντί μας, αλλά μπορέσαμε και βγήκαμε νικητές», δήλωσε ο πμοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης.

«Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια, κοιτάζουμε μπροστά. Αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον, τα κορίτσια αυτά δούλευαν ακατάπαυστα δίνοντας το 150% των δυνάμεών τους με όλους τους προπονητές, όχι μόνο με εμένα. Στο παιχνίδι με την Ολλανδία πρέπει να κάνουμε καλή διαχείριση, καθώς εκείνη έπαιξε ένα εύκολο χιαστί ματς, σε αντίθεση με εμάς που είχαμε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια», συνέχισε ο Έλληνας τεχνικός.

Και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι θα πρέπει να παίξουμε δίχως άγχος, να τα δώσουμε όλα, να ακολουθήσουμε το πλάνο και να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Πριν το παιχνίδι είπα στα κορίτσια ότι είναι τιμή μας να παίξουμε απέναντι στην καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα, την Ισπανία, μέσα στην έδρα της, απέναντι στη διαιτησία και τον κόσμο της και τελικά τα καταφέραμε».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας (ΚΟΕ), Δημήτρης Διαθεσόπουλος, υπογράμμισε από την πλευρά του: «Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια και το προπονητικό τιμ για αυτή την σπουδαία επιτυχία, την οποία αφιερώνουμε στη μνήμη όλων όσων άδικα έφυγαν από τη ζωή τη Δευτέρα, αλλά και τον βασανισμένο τα τελευταία χρόνια ελληνικό λαό. Να ευχηθούμε όλοι να μην ξαναζήσουμε αντίστοιχες στιγμές στο μέλλον. Κερδίσαμε δίκαια, καθαρά και χωρίς κανένα πρόβλημα, με μια σπουδαία εμφάνιση. Ευελπιστώ στο χρυσό μετάλλι​ο».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις