Στ. Θεοδωράκης: Δηλαδή αν έκαναν και κανένα λάθος πόσους νεκρούς θα είχαμε;

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 10:23
UPD:10:25
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

«Θλιβερό επικοινωνιακό σόου» χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Υπάρχει η πολιτική ευθύνη αυτών που προΐστανται. Υπάρχει η ευθύνη αυτών που έδωσαν τις λάθος εντολές ή που δεν έδωσαν καμία εντολή ενώ θα έπρεπε» αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης σε άρθρο του στα «Νέα» και προσθέτει: «Αυτές οι ευθύνες είναι ανεξάρτητες από αυτές που θα βρει, όταν βρει, η δικαιοσύνη. Και θα πρέπει να αναληφθούν ή να αποδοθούν άμεσα, τώρα».

«Είναι ευθύνες που δεν καλύπτονται με επικοινωνιακά σόου, όπως αυτό το θλιβερό το χθεσινοβραδινό με τους υπουργούς και τους κρατικούς αξιωματούχους. Σόου τα οποία εξοργίζουν τους πολίτες που για άλλη μια φορά βλέπουν την ανικανότητα να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το θράσος» επισημαίνει ο κ. Θεοδωράκης.

Θυμίζει ακόμη ότι «στην Πορτογαλία - που και στον κ. Τσίπρα αρέσει να επικαλείται ομοιότητες - η υπουργός Εσωτερικών παραιτήθηκε μετά τις δικές τους καταστροφικές πυρκαγιές», ενώ «στην Νότια Κορέα πριν τέσσερα χρόνια ο πρωθυπουργός παραιτήθηκε γιατί βούλιαξε ένα πλοίο γεμάτο από μαθητές». «Δεν είχε συγγένεια ούτε με τον πλοιοκτήτη, ούτε με την άπειρη πηδαλιούχο… αλλά παραιτήθηκε» σημειώνει υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι στη Γερμανία πριν από κάποιες δεκαετίες παραιτήθηκε ο ίδιος ο καγκελάριος, ο Βίλλυ Μπράντ.

«Εδώ όμως δεν ιδρώνει το αυτί μας. 83 νεκροί – 11 διασωληνωμένοι στις εντατικές – δεκάδες αγνοούμενοι και καμία ευθύνη. Συνεχίζουμε να λέμε σε όλους αυτούς που έχασαν τους ανθρώπους τους, ότι όλα έγιναν σωστά. Και αν γυρνούσαμε πίσω το ρολόι τα ίδια θα κάναμε» παρατηρεί ο επικεφαλής του Ποταμιού συμπληρώνοντας: «‘Δηλαδή αν έκαναν και κανένα λάθος πόσους νεκρούς θα είχαμε’», με ρώτησε προχθές μια «σκιά» στα στενά στο Μάτι. Δεν είχε όρεξη για πολλά πολλά, ούτε καν για πολλά κλάματα καθότι αν, δίπλα σου, έχουν καεί δεκάδες άνθρωποι και εσύ έχασες μόνο το σπίτι σου, τι  να κλάψεις; Σε αυτή την ‘σκιά’ υποσχέθηκα το πρωί της Τετάρτης να μιλήσω χωρίς καθυστέρηση και περιστροφές για τις ευθύνες. Γιατί οι ημέρες πένθους δεν έχουν μόνο θρήνους έχουν και υποσχέσεις».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή