Ολυμπιακοί 2020: Κυρίαρχο το ιαπωνικό πνεύμα στις τελετές έναρξης και λήξης

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018 11:38
UPD:11:42
REUTERS/KIM KYUNG-HOON
A- A A+

Οι διαφορετικές πτυχές του ιαπωνικού πνεύματος θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, που θα φιλοξενηθούν στο Τόκιο το 2020.

Ο διάσημος ηθοποιός του παραδοσιακού θεάτρου της Ιαπωνίας, Μανσάϊ Νομούρα, επελέγη ως καλλιτεχνικός διευθυντής και ως κύριος υπεύθυνος για τις τέσσερις τελετές, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του είναι, πέρα από τα καθιερωμένα, να αναδείξει το πνεύμα της πατρίδας του.

«Θα κάνω το καλύτερο δυνατό, έτσι ώστε το θέαμα στις τελετές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων να είναι απλό, αλλά παράλληλα να εκφρασθεί ο πνευματικός πλούτος της Ιαπωνίας», σχολίασε ο Νομούρα στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Θέλω να δείξω όλα τα χρώματα της παλέτας μας και να καλύψω όλες τις διαστάσεις, από την παραδοσιακή τέχνη μέχρι την ψυχαγωγία», πρόσθεσε.

Αν και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί το καλλιτεχνικό περιεχόμενο στις τελετές της κορυφαίας διοργάνωσης, ο Νομούρα θα εντάξει ένα αφιέρωμα στα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι το 2011, ενώ ενδεχομένως να υπάρξει μία «σύνδεση» με τις πυρηνικές επιθέσεις που δέχθηκαν η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, δεδομένου ότι οι Αγώνες θα συμπέσουν (6/8 και 9/8, αντίστοιχα) με τις τραγικές επετείους. 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις